לימודי שיננית מיועד לאנשים שתחום רפואת השיניים מעניין ומושך אותם, אך אינם רוצים ללמוד רפואת שיניים בתוכנית מלאה, מסיבות רבות ומגוונות. שניית מסייעת לרופאי שיניים במהלך עבודתם במרפאות השונות, וכן מעניקה טיפולים באופן עצמאי ללקוחות המרפאה. כמו רופאי השיניים, גם הן יכולות להתמחות בתת תחום של רפואת שיניים, כגון: יישור שיניים, בריאות חניכיים, רפואת שיניים לילדים, שיקום הפה ועוד.
התכנים המועברים בתכנית ההסמכה מגוונים ומעניינים. בראשית הדרך מתבססים התכנים על לימודים כלליים ובסיסיים במדעי החיים ובמדעים כלליים – ביולוגיה, כימיה, פיזיקה ומתמטיקה. עם התקדמות וצבירת הידע, עוברים ללימודים רפואיים ומתמקדים בקורסים בנושא של רפואת שיניים – בריאות הפה והשיניים בקהילה, פתולוגיה של הפה והחניכיים, ביצוע צילומי רנטגן דנטליים, רגישות בשן, סתימות ועוד.
חשוב לציין שלמרות הסמיכות האקדמית והתחום המשותף, קיים הבדל רב בין הסמכה זו ובין הסמכה לסייעת לרופא שיניים. בסופו של דבר מדובר בשני מקצועות שונים לגמרי שאינם יכולים להחליף זה את זה. ניתן ללמוד במקביל את שני המקצועות אך אפשרות זו אינה נפוצה במיוחד.
הלימודים מתפרסים על פני כ- 2000 שעות אקדמיות, שהן כ- 4 שנים. חלקם הראשון מתבצע באופן פרונטאלי בהרצאות בכיתה ולקראת סיום התכנית יש צורך בביצוע תקופת התמחות במרפאת שיניים ובעמידה בהצלחה במבחן הסמכה רשמי. הלימודים מוצעים בכל האוניברסיטאות בארץ וגם בחלק מהמכללות והמוסדות האקדמיים ברחבי הארץ. יש אפשרות להירשם למתכונת מרוכזת או של מספר ימים בשבוע בלבד.
בנוסף ללימודים מרוכזים המתבצעים כל יום במשך מספר שעות, ישנה אפשרות של הסבה אקדמאית למסלול של שיננית ו/או סייעות לרופא שיניים. המסלול הזה מוצע בדרך כלל יום אחד או יומיים בשבוע, או ביום שישי. ההנחה היא שמי שמעוניינת לבצע הסבה אקדמאית או מקצועית הינה אישה מבוגרת יותר, שאולי כבר יש לה משפחה וילדים ומתאימה לה תכנית פחות מרוכזת וצפופה אלא יותר "מאווררת" וגמישה.
קורסי הסמכה לשיננית כאמור אפשר למצוא בבתי הספר לרפואת שיניים ברחבי הארץ. קיימים לימודי שיננית בתל אביב, בירושלים, בחיפה וגם בבאר שבע. כל אחת יכולה לבחור את האיזור שבו מתאים לה ללמוד.
קרא עוד על לימודי שיננית - לימודי בוקר בראש העין
סגור