בקורס ניהול עסקי מזון נרכשים יסודות מקצועיים חיוניים בעולם המסעדנות כגון תרבות האוכל והיין, כיצד לשמור על תברואה ואיך לתפעל מטבח וחדר אוכל. לאחר הקורס יש לפנות למקומות עבודה בתחום המסעדנות מנקודה מקצועית גבוהה יותר, וכמובן ליזום עסק עצמאי פרטי חדש. לימודי מסלול זה יסייעו רבות בתחומי הידע הדרושים למטרה זו. בין הנושאים הטיפוסיים בהם עוסקים אותם מסלולים ניתן לציין ניהול צוות משאבי אנוש ושרשרת אספקה, שיווק, משא ומתן, תמחור ותפעול של חדרי אוכל ומטבחים, תזונה נכונה, חוקים והיתרים, טריות ותברואה, תרבות האוכל בארץ ובעולם ועוד שפע נושאים מגוונים הקשורים לתחום הקולינריה והמסעדנות.
מי קהל היעד לקורס
הלימודים מתאימים במיוחד לאלו העושים צעדים ראשונים בתחומי האירוח, הקולינריה והמסעדנות, כמו יזמים המעוניינים להקים ולנהל עסק בענף, זכיינים חדשים ברשתות ואלה המעוניינים לפתוח בתי קפה, ברים וקונדיטוריות. הקורס הזה מתאים גם לבעלי עסקים פעילים. בקורס יילמדו גם איתור מקומות לפתיחת העסק, מאפייני צריכה, כיצד לבנות תפריט מיוחד למסעדות, ופרמטרים כלכליים כמו שיטות לרווחיות, תמחור, עלויות ועוד. גם נהלים ושיטות נלמדים בקורס, טיפול במשאבי האנוש, הגדרת תפקידים, שיטות בקרה, מעקב איכויות, נהלים של פתיחת משמרת, ונהלים של פתיחת מטבח.
מה עוד נלמד במסלול
בקורס נלמדות הדרכים והצרכים החיוניים לשם השגת רישוי עסקי מזון והדרך לקבלת אישורים לעסק ודורשים הרשאות מצד גורמים כמו משרד הבריאות ומכבי האש, סוגי הציוד במטבח כמו שימוש ואחזקה תקינים, מערך הניקיון בעסק, תחזוקת מחסן ומלאים, כמו גם תכנון נכון של הציוד והסחורה. הקורס מקנה ליזמים את הידע הנדרש בתחומים של עלויות המזון והמשקאות, ניהול המטבח וצוות העובדים, ניהול מלאי, תמחור, מחשוב ובניית תפריטים שיימשכו סועדים.
היכן מתקיימים הלימודים
הלימודים מתקיימים בבתי הספר המתמחים בתפעול וניהול עסקי מזון או יזמות בערים הגדולות בארץ. הקורס מעניק כלים לשיפור סיכויי ההצלחה וההתמודדות עם קשיים בעסקי המזון. ידוע כי עסק כזה אינו קל לנהל היות ומדי יום נפתחים כחמישה בתי עסק כאלה בכל הארץ, ורק מעטים מתוכם ישרדו, התחרות היא קשה, לכן כדאי ללמוד את כל הטיפים והכללים, והכי חשוב - ניהול נכון.