למרות שכולנו גדלנו על הפתגם "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו", אי אפשר להתעלם מהעובדה שבפועל הצורה החיצונית אכן מעניינת אותנו, מושכת את העין ומפתה אותנו לרכוש מוצרים (או דוחה אותנו מהדבר) גם ללא מודעות לכך. לכן מי שרוצה לשלב בין עולם האומנות והעיצוב לבין עולם המעשה ופרנסה מוצלחת, יכול לפתח לעצמו קריירה מקצועית משגשגת באמצעות לימודי עיצוב תעשייתי.
העיצוב התעשייתי עוסק בצורתו החיצונית של כל מוצר, החל מהעטיפה, דרך אופן הכיתוב עליו וכלה בצבע שלו ובצורת ההגשה והתצוגה שלו אל פני הלקוח המיועד. תחום זה מקבל נפח הולך וגדל בשנים האחרונות, כאשר הולכת וגוברת ההשקעה בשאלה כיצד ייראה כל מוצר שיוצא לשוק. המחקר על פיתוח מוצרים נעזר בתחום בכל אחד מהשלבים של פיתוח המוצר, החל מהחשיבה על הרעיון, דרך הפיתוח, התכנון והבקרה, ועד לייצור ההמוני שלו. מהלך זה היה לחיוני כיום בעולם הכלכלי התחרותי; אם בעבר נכנסת למכולת ללא כל התלבטות כדי "לקנות חלב", הרי שכיום קורצים לך מאותו מדף מותגים שונים שמציעים את אותו חלב, מוצר יסוד פשוט, בשקית, בקרטון, בגדלים שונים, באחוזי שומן שונים, עם תוספות שונות, בטעמים ובויטמינים מעשירים שונים, כאשר כל אחד נבדל ממשנהו לא רק במחיר ובתכונות האמיתיות, אלא גם במיתוג ועיצוב המוצר, אשר פעמים רבות שואפים לייצר ערך מדומיין או תדמיתי על מנת לקדם את עצמם, ואף מצליחים בכך מאוד.
לימודים אלה מתאימים כאמור למי שרוצה לשלב בין לימודים יצירתיים לבין הביטוי המעשי שלהם. כחלק מתנאי הקבלה למוסדות הלימוד חובה להציג תיק עבודות המעיד על יכולות אמנותיות, וכמו כן כמעט תמיד יידרש ראיון אישי כחלק מהליך המיון. לרוב מתבקשת גם תעודת בגרות, ואם לא, לפחות 12 שנות לימוד.
תכני הלימוד מעניקים לסטודנטים כלים בעזרתם יכירו את כל השלבים של עיצוב מוצר, וזאת במהלך קורסים במגוון גדול של תחומים כגון מיתוג ושיווק, תוכנות עיצוב, שרטוט, רישום והדמייה, פיתוח היצירתיות והקניית שפת העיצוב, חומרים וטכנולוגיות ייצור, תיעוש ושיכפול תעשייתי, עיצוב אקולוגי וסביבתי, מיתוג ושיווק צורני, הנדסת אנוש, הכרת כלכלת ייצור, והפסיכולוגיה של עיצוב מוצר.
אפשר ללמוד לתואר הנדסאי בלימודים אשר נמשכים שנתיים וחצי, ואפשר ללמוד לתואר ראשון, לימודים אשר נמשכים ארבע שנים. בנוסף לאלו, תוכלו למצוא בין העמודים הבאים באתר גם מגוון של הכשרות בכלי עזר מקצועיים לענף זה, שיעשירו את העוסקים בו בכלי עבודה חדשים, אותם לא רכש במסגרת בסיס המקצוע.
לימודי עיצוב תעשייתי נערכים במסגרות שונות: עיוניים בהרצאות פרונטאליות, עבודה מעשית בסדנאות מגוונות, תרגול מעשי, וכן גם ביצוע של פרוייקטים שונים, לשם קבלת פרקטיקה והתמודדות עם שאלות שצצות תוך כדי עבודה.
ניתן ללמוד עיצוב תעשייתי ועיצוב מוצר במספר מקומות בארץ כמו תל אביב, ראשון לציון, חולון, כפר סבא וחיפה, וכמו כן ניתן לרכוש את המקצוע גם במהלך לימודים בחו"ל.