תחום לימודי תקשורת חזותית הוא בעצם שם חדש ללימודי עיצוב גרפי; זוהי דוגמא מצוינת לתחום שהצליח לעשות שדרוג ולהתאים עצמו לביקוש החדש מכיוון שכל עולם המדיה התרחב ואפשרויות עיבוד תמונה והעברת מסרים בכל המדיות השתדרגו, ונולד לו בעצם תחום חדש ומקיף יותר מבעבר, שמנצל את היכולות החזותיות החדשות להעברת מסרים שיווקיים, מכירתיים או מעצבי דעת קהל. שילוב יכולת זו בכל תחומי התקשורת כמו עיתונות, טלוויזיה, כרזות, שלטי חוצות, אתרי אינטרנט פרסום ברשתות חברתיות ועוד ועוד אפשרויות שנפתחות חדשות לבקרים, תופס נפח הולך וגדל בעולם התקשורת מכיוון שאין כמו מראה עיניים והרי ידוע ש"תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים".
לימודי תקשורת חזותית מתאימים ומיועדים לאנשים שהם יצירתיים מצד אחד, אך יחד עם זאת אינם רוצים להסתפק באומנות לשמה, אלא רוצים גם להפיק תוצרים שימושיים מצד שני, כך, אפשר ללמוד איך לתרגם רעיונות ומסרים לשפה עיצובית וגרפית, ולפתח סגנון אישי ואמירה פרטית. אלו אינם לימודים תכליתיים של תוכנה גרפית זו או אחרת, או רכישת מיומנות פרטנית כלשהי, אלא מסלול לימודים מקיפים, תיאורטיים כמו גם מעשיים, אשר מיועדים להקנות את המקצוע בכללותו, ולא רק פן כזה או אחר שלו. מי שמבקש ללמוד תחומים צרים יותר או חלקיים, מוטב שימשיך לקטגוריות אחרות באתר, אשר יוכלו להציע לו אפשרויות מותאמות יותר לדרישותיו.
עולם העיצוב החזותי כולל נגיעה במספר תחומים, ולכן מדובר למעשה בלימודים שהם מולטי דיסציפלינאריים. לומדים להכיר את עולם העיצוב על כל היבטיו. תכני הלימוד כוללים: עיצוב גראפי, פרסום, אנימציה, שימוש בסאונד, צילום, ציור, עריכה, הכרת התוכנות הגרפיות העדכניות ביותר ועוד. המסיימים את הלימודים יכולים להשתלב בעבודה במשרדי פרסום, בחברות העוסקות בבניית אתרי אינטרנט, בהוצאות ספרים ומערכות עיתונים ובבתי דפוס.
לימודי תקשורת חזותית כוללים עבודה מעשית רבה ביותר, ותרגול בהדרכתם של מורים מנוסים. בלימודים מנתחים עבודות בשוק וכן עבודות של התלמידים בכדי להגיע להבנה עמוקה יותר של השפה העיצובית. תוך כדי הלימודים בונים הסטודנטים תיק עבודות אישי אותו יוכלו להציג בפני מעסיקים פוטנציאלים כאשר ייצאו לשוק העבודה.
משך הלימודים תלוי במכללה בה בוחרים ללמוד. יש מכללות בהן הקורסים בנויים באופן מודולארי ואפשר ללמוד קורסים שונים ברצף, ויש מכללות בהן מתקיימת תוכנית לימודים שלמה אשר מתפרסת על שלוש או ארבע שנים, והמסיימים מקבלים תעודת גמר או תואר ראשון בתקשורת חזותית מטעם מוסד הלימודים בו למדו לאחר שהגישו את כל המטלות הנדרשות.