אין ספק שאחד התחומים הנפוצים ביותר בשיחות הסלון, המסדרון והרחוב הוא נושא התזונה. אנחנו מתעסקים עם האוכל שאנחנו אוכלים, עם מה שאנחנו מכניסים לגוף, עם מה שאנחנו לא מכניסים לגוף ובעיקר עם השינויים הביולוגיים שנעשים באוכל לצרכי בריאות, העשרה בוויטמינים והשיווק שלו על כל צרכיו.
לימודי תזונה מכשירים אנשי מקצוע שמטרתם לסייע למטופלים שלהם לבנות תוכנית נכונה ומתאימה על מנת לקדם את מצב הבריאות שלהם ולסייע בהרזיה או בהשמנה על פי צורך. קיימים מסלולי לימוד רבים המשלבים את עולם זה ביניהם קורסים קונבנציונאליים, קורסים המשלבים רפואה אלטרנטיבית, או התמחות במגזר ספציפי.
המשותף לקורסים אלו הוא נושאי הלימוד הבסיסיים הכוללים: אבות המזון הנחוצים לגוף, ויטמינים, מינרלים, קריאת בדיקות מעבדה בצורה בסיסית, פירמידת המזון, הכרת רכיבים תזונתיים, בניית תפריט בהתאם לצרכים הפרטניים של המטופל, הפרעות אכילה וכן הלאה. קורסים העוסקים בתזונה טבעית כוללים גם פרקים בטבעונות, בצמחונות, בתפריט ללא בשר, פילוסופיה של אוכל ושל אכילה ועוד.
מעבר לשיעורים העיוניים הרבים מבצעים הלומדים בקורס גם פרק ארוך של סטאז' הכולל מפגשים עם מטופלים תחת הנחייה אדוקה, בניית תפריטים, זיהוי בעיות, טיפול ממושך ובעצם מתרגלים את כל התכנים שלמדו ומתרגמים אותם אל עולם המעשה.
הגיוון הרב שיש בתחום משליך גם על משך הלימודים ועל אופיים, כאשר ניתן למצוא מסלולי לימוד תזונה המעניקים תואר ראשון לצד קורסים המתמחים בנושא ספציפי או בתחום ספציפי ואורכים מספר חודשים ולא מספר שנים. קהל היעד של קורסים אלו הוא מגוון וניתן למצוא משתתפים שיש להם ידע בתזונה ומבקשים להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם בנושאים נוספים בתחום זה, לצד אלו שעושים צעד ראשון בעולם זה ורוצים ללמוד לצורך העשרה אישית או הסבה מקצועית.