גם בתחומי ההנדסה בארץ קיים גמול השתלמות להנדסאים, כמו שקיים לעובדי הוראה, לעובדי מקצועות המח"ר, לעובדי מדינה ולעובדים במגזרים נוספים – ציבוריים ופרטיים. הגמול מזכה את העובד בתוספת לשכר (שאופן חישובה שונה בין תחום לתחום) בתמורה ללימודים, הרצאות ו/או סדנאות המעשירים ומרחיבים את הידע שיש לעובד בתחום עיסוקו. הקריטריונים לקבלת הגמול מפורטים וברורים וכל עובד יכול לברר את הפרטים ולבדוק האם הוא זכאי או לא.
מכיוון שהנדסאים לרוב לא מחזיקים בתואר אקדמי אלא בתעודה מקצועית בלבד, הקריטריונים שלהם לזכאות לגמול השלמות שונים במעט מאלו של עובדים אחרים. כך למשל, במקום להציג תואר אקדמי כלשהו, עליהם להציג רישום בפנקס ההנדסאים ואישור המעיד על היותו חבר בהסתדרות ההנדסאים. כדי להיות זכאי לגמול, עליו לסיים בהצלחה 400 שעות לימודים הקשורות לתחום הידע שלו, שמתוכן 200 לפחות בעלות זיקה ישירה לתחום עיסוקו היומיומי.
התעריף של גמול השתלמות עבור הנדסאים עומד על כ- 330 ₪ המחושבים לשכרו החודשי של העובד. מכאן ניתן להבין שלימודים לצורך הכרה בגמול השתלמות הינם רווח כפול: האחד – העשרת הידע בו מחזיק בעל המקצוע, והשני – התוספת המשמעותית לשכרו החודשי. בנוסף, קיימים שני גמולים – גמול השתלמות א' וגמול השתלמות ב' – שהמשמעות שלהם היא ביצוע 400 שעות המזכות בגמול א', ולאחריהן 400 שעות נוספות שיזכו בגמול ב'.
לרשות ההנדסאי עומדים קורסים בנושאים רבים בהם יוכל להשתתף, להעשיר את הידע שלו (ובכך לשפר את המיומנות היומיומית שלו בתחום עיסוקו) ולהגיש בסיומם בקשה להכרה בגמול השתלמות. דוגמאות לקורסים הן: סדנאות להכרת ציוד ולימוד התפעול שלו, לימודי שפה זרה כלשהי (קיימת מגבלה למספר שעות הלימוד המותרות), הרצאות בנושאי חשמל, מים, ציוד וריענון בנושאי בטיחות, גהות, ביטחון ואבטחת מידע, עזרה ראשונה ועוד.
קיימים קריטריונים שונים עבור הצגת הוכחות על ביצוע לימודים בחוץ לארץ או הטיפול בזכאות לגמול בעת מעבר בין דרגה לדרגה בדרוג בו הוא נמצא. ניתן למצוא תכניות גמול השתלמות להנדסאים בתל אביב, בחיפה ובכל הארץ.
קרא עוד על גמול השתלמות להנדסאים - קורסים לילדים ונוער במגידו
סגור