כמו גמול השתלמות לעובדי הוראה או לעובדי מדינה, כך גם מתאפשר לנושאי תואר אקדמי העוסקים במקצועות המח"ר (מדעי החברה והרוח) ללמוד ולצבור שעות לימודים על מנת לשפר ולהעלות את השכר החודשי שלהם. מטרת הדבר לעודד את האקדמאים לצאת וללמוד ובכך להעשיר ולהעמיק את הידע שהם מחזיקים בו הקשור לתחום התואר והעיסוק שלהם.
קיימים מספר קריטריונים לקבלת גמול ההשתלמות הקשורים למספר שעות הלימודים ולסוג התואר שיש לעובד. בנוסף, לא כל קורס אוטומטית יזכה את המשתתף בגמול, ויש לוודא שהקורס אותו בחר המועמד עומד בקריטריונים, על מנת למנוע את עוגמת הנפש הכרוכה בסירוב הועדה לאשר את שעות הלימודים אחרי שאלה כבר הושלמו. בין הקריטריונים והכללים ניתן למצוא התייחסויות שונות ללימודי מכינה, סדנאות, לימודים בחוץ לארץ ולימודים במוסדות שאינם אקדמיים.
בנוסף, מכיוון שמקצועות המח"ר מחולקים לדרוגים ודרגות שונים, ישנה התייחסות לזכאות בעת המעבר מדרגה לדרגה ויש לדעת מראש כיצד להתייחס לפעול על מנת לא לפספס את שעות הלימודים שכבר החלו לפני השינוי. במקצועות המח"ר קיימת חלוקה ל-2 סוגים – גמול השתלמות א' ו-ב'. כל אחד מהם מזכה את המחזיק בו בכ- 330 ₪ בתלוש המשכורת, ובסכום גבוה יותר אם מדובר בדרגות גבוהות של מקצועות המח"ר. סכום גבוה ומשמעותי ללא כל ספק.
כמו שמקצועות ותחומים רבים נכללים בקבוצה הגדולה של תחומי המח"ר, כך גם עצומה קשת אפשרויות הלימודים המזכים בגמול את הלומדים בהם: קורסים והרצאות בהיסטוריה, ספרות, תכניות הקשורות לשפות זרות ומדינות ברחבי העולם, מדעי החברה, פסיכולוגיה, לימודי מגדר והרצאות בנושאי דת, פוליטיקה, יחסים בינלאומיים, לשון עברית והבעה ועוד.
כל מכללה ו/או מוסד לימודים ברחבי הארץ מציעים מגוון רחב של קורסים המזכים את המשתתפים בהם בצבירת השעות לצורך קבלת גמול השתלמות. באופן זה ניתן למצוא קורסים של גמול השתלמות לאקדמאים בתל אביב, בבאר שבע או בחיפה וירושלים. כל אחד יכול למצוא קורסים בקרבת מקום המגורים שלו.
קרא עוד על גמול השתלמות לאקדמאים - קורסים לאקדמאים בלימודים בחו"ל
סגור