על פי מחקרים, צריכה גבוהה של סוכרים, מלח ושומנים, גובה מחיר לא רק בהשמנת יתר, אלא גם במחלות הקשורות לצפיפות העצם. אז מה לעשות? להתחיל לאכול בריא.
למרות שהשמנת יתר נחשבת לחולה הרעה של המאה העשרים ואחת, ברגעים אלו ממש קמות להן עוד מסעדת מזון מ
היר, עוד מזללה ועוד סניף של בורגר משהו שפותח את שעריו לקונים הרעבים. הסוכר, השומנים ושאר התוספים שאינם בהכרח בריאים, עושים את דרכם למערכת העיכול של עוד כמה אזרחים, והדרך לדיאטנית הקרובה למקום המגורים נסללת.
מבלי להתעלם מבעיית ההשמנה החמורה, מחקרים חדשים מראים שאותם סוכר ושומנים עושים נזקים כבדים לאיברים נוספים בגוף והם מהווים גורם משמעותי ביותר בבעיות בצפיפות העצם ובהתפתחות מחלות כגון אוסטואופרוזיס.
מחלה זו היא בעצם התדלדלות של העצם עד מצב שבו היא חשופה יותר לשברים ולפציעות. יתרה מזאת, התדלדלות של העצם לא משפיעה רק על העצם השבורה, שכן הפרשת החומרים מתוך העצם אל הגוף יכולה ליצור נזקים גדולים יותר במערכת הכוללת של גוף האדם.
מחקרים אחרונים מראים שתזונה
המתבססת על אחוז גבוה של סוכרים ושל שומנים רוויים, מונעת ספיגה של קלציום. בנוסף, אותם שומנים רוויים יכולים ליצור מעין 'סכרים' במערכת העיכול ולמנוע מעבר תקין במעיים של אותו הקלציום האחראי, בין היתר, על סיוע לבנייה של העצם.
וזו לא רק אשמתם של הסוכרים, שכן גם המלח משחק פה תפקיד משמעותי. מחקרים הראו שצריכת המלח הגבוהה גורמת לאיבוד של קלציום, ויחד עם איבוד הקלציום הנובע מקפאין המצוי במשקאות רבים, רמות הקלציום בגוף רק הולכות ויורדות.
למרות שלתורשה יש תפקיד מרכזי במחלות רבות ואוסטאופרוזיס בכללן, ולמרות שקיימים לא מעט גורמים להופעת המחלה, שמירה על תזונה מאוזנת דלה במלח ובסוכרים יכולה להשפיע משמעותית על הבריאות ולהקטין את הסיכוי למחלת עצמות בגיל צעיר ומבוגר כאחד.
להמשך קריאה: