כאשר מחליטים ללמוד כיצד לבשל יש להחליט מהו משך הזמן שתהיו מעוניינים להקדיש לבישול. קורס בישול אורך בדרך כלל בין חצי שנה לשנה, ומיועד לאנשים שמעוניינים להשקיע תקופת זמן כדי שבסופה ידעו לבשל מגוון מאכלים.
קורס בישול מקצועי הוא אחד הקורסים הכי פופולריים שיש. קורסים אלו המיועדים לאלה הרוצים ללמוד לבשל בצורה מקצועית. קיימים מספר קורסי בישול שונים: קורס בישול בריא, במהלכו תלמדו כיצד מבשלים אוכל בריא אשר איננו מכיל כימיקלים או מרכיבים לא טבעיים. קורס אפייה, הידוע גם בשמולימודי קונדיטוריה
, הפך לפופולארי מאוד. בקורס זה לומדים לאפות דברי מאפה ועוגות מכל הסוגים. קורס בישול כשר, קורס המיועד לאנשים שרוצים לבשל באופן כשר. קורס בישול איטלקי, בו תלמדו להכין לזניה, טורטליני, ועוד מטעמים מהמטבח האיטלקי.
אז מה בעצם לומדים? ובכן בקורסים לבישול תלמדו טכניקות בישול של שפים וטבחים מקצועיים. תלמדו הכל אודות שימוש נכון בחומרי הגלם, טכניקות עבודה מגוונות כגון צורות חיתוך שונות, שיטות בישול וכו'. יש לוודא כי הקורס בו בחרתם הינו קורס מעשי, שכן זו הדרך היחידה לוודא שאכן תדעו לבשל את המנות גם בבית . בחלק מהקורסים לומדים לא רק לבשל אלא גם לעבוד במסעדה, לכן רצוי שאם זוהי מטרתכם תוודאו זאת בטרם נרשמתם. מאידך, הם ברצונכם ללמוד לבשל רק על מנת לפנק את בני המשפחה והחברים, עדיף שתבחרו קורס אשר אינו כולל את החלק הזה.
לעיתים קורסים מקצועיים כוללים הכנת ארוחה לאורחי מסעדה, בצורה אשר מדמה באופן מושלם תפקוד של שף במסעדה, כולל הכנת מתכונים מאולתרים. קורס בישול טוב מלמד את התלמידים את עקרונות הבישול, כך שבעתיד יוכלו להכין לא רק את המנות שלמדו בקורס אלא גם מתכונים חדשים, וזאת באמצעות שילוב מצרכים בצורה יצירתית ומקורית.
כאשר אתם בוחרים קורס בישול כדאי לוודא כי הוא מתאים לרמתכם. ישנם אנשים שבאים לקורס עם יכולת להכין מנות מורכבות ויש כאלה שלא נגעו בסיר בחייהם. לכן חשוב לבדוק לאיזו רמה מתאים הקורס, שכן לא נעים להיות החובבן היחיד בכיתה, ומין הצד שני, קורס בו כל שאר המשתתפים רחוקים מאוד מרמתכם, לא יעשיר אתכם כלל.
מדריכי הקורסים בבישול: ובכן לא כולם שפים בכירים ומומחי בישול- ברור שעדיף קורס שמועבר ע"י שף שסיים את לימודיו והכשרתו בבית ספר מקצועי נודע. שיהיה בעל תעודות גמר ממסגרות לימודיות אלו, שעבד כשף או סו-שף במסעדות יוקרה, או בעל ניסיון בעבודה כשף במסעדות ואירועים.
היכן מתקיימים קורסי הבישול? קורסים אלו תוכלו למצוא בכל חלקי הארץ. הקורסים הפופולאריים ביותר הם קורסי בישול ברעננה, קורסי בישול בתל אביב, קורסי בישול בירושלים ובחיפה. כמה תלמידים בכיתת בישול? מומלץ כי תרשמו לקבוצות קטנות של בין 5 ל-10 אנשים בקורס, למרות שיש קורסים עם יותר אנשים. מסגרת מצומצמת מבטיחה תשומת לב ועזרה מצד השף, אשר מאוד נחוצה בקורס הדורש עבודה עם הידיים כמו קורס בישול.
מה אפשר לעשות עם מקצוע שכזה? בישול לא נועד עבור טבחים בלבד. קיימות מגוון של עבודות המיועדות לבוגרי קורס בישול: סו-שף במסעדה, הכנת אוכל באירועים, טבח, הכנת אוכל לאורחים (במקרה שיש לכם צימר או חדרי אירוח, זה חשוב מאוד), מכירת מטעמים לקונדיטוריות / מאפיות או מסעדות. כיום אנשים פרטיים רבים עושים כסף על ידי הכנת מנות ביתיות למסעדות ומעדניות, הכנת סעודות לחברים או בני/בנות זוג. אין דבר מרשים יותר מהכנת סעודת מלכים לחבריכם או ארוחה רומנטית לבת או בן הזוג.
להמשך קריאה: