אנחנו חיים בעידן שבו קיימת חשיבות הולכת וגוברת להופעה החיצונית. המראה החיצוני מהווה כיום כרטיס כניסה למעגלים חברתיים ותעסוקתיים, ועל כן כולנו רוצים להיראות במיטבנו. היות שהשיער הוא חלק מרכזי מהנראות הכללית שלנו, כל מי שמשקיע בחזות הכללית שלו חייב לטפח גם אותו. התוצאה היא פריחה של קורסים, המאפשרים לכל מי שמתעניין או מתעניינת בעולם עיצוב השיער לרכוש מקצוע.
קורסים לעיצוב שיער נועדו להכשיר את המשתתפים להשתלב בעולם זה ולהיות מסוגלים לעמוד בכל האתגרים המקצועיים הקיימים בעבודה בתחום זה. נהוג לומר, כי נשים לא מחליפות ספר, בדיוק כפי שהן לא מחליפות גיניקולוג, זאת מהסיבה הפשוטה שאף אחת לא רוצה להפקיד את מחלפותיה שלה בידיו של אדם זר, שאינו מכיר אותה ושהיא אינה בוטחת במידת המקצועיות שלו וההבנה שלו את הצרכים שלה. המשמעות היא, כי כל מי שעוסק בתחום עיצוב השיער נושא באחריות רבה, וחייב לעבור הכשרה ראויה לעסוק במקצוע.
כאמור, בשל השגשוג בתחום הסטיילינג, קיימות מסגרות רבות, בתי ספר למקצועות יופי ומכללות ואקדמיות בהם ניתן ללמוד קורסים לעיצוב שיער. כל מסגרת מציעה תוכנית לימודים שונה והרכב משתנה של קורסים. קורס תסרוקות ערב, קורס ספרות, קורס תספורות לגבר, קורס עיצוב שיער נשים, קורס תסרוקות ערב ופן- אלה כמה דוגמאות לסוגי קורסים שונים בתחום, שיקנו למשתתפים ידע וכלים לעסוק בתחום. העובדה, כי המקצוע מתוקנן כיום ממלכתית, כי משרד התמ"ת מציע מגוון הכשרות וקורסים בתחום הפותחים דלתות תעסוקתיות רבות היא ביטוי לשגשוג בתחום זה או לחילופין תוצאה שלו. כך או כך, המשמעות היא, כי בוגרי קורסים שיעברו בהצלחה את המבחנים העיוניים והמעשיים שמקיים משרד התמ"ת יוכלו לקבל תעודת מקצוע, שיש לה ערך תעסוקתי משמעותי.
הסוגיות והנושאים הנלמדים בקורסים כאלה משתנים בהתאם לקורס הנלמד אומנם, אך ביניהם ניתן למנות את: תורת השיער ומבנהו וכיצד לטפל בו נכון, תסרוקות כלה, סוגים שונים של פנים, שימוש בתוספות, טכניקות שונות לביצוע פן,
בקטריולוגיה
ועוד.
קורסי העשרה לספרים פעילים
חשוב לציין, כי חלק ניכר מהקורסים המוצעים מיועד לאנשי מקצוע שכבר עובדים בתחום, במספרה או בבית, ומחפשים דרך להתמקצע, לרכוש ידע נוסף, להעלות את מידת הביטחון המקצועי שלהם, לצבור ניסיון נוסף וללמוד טכניקות מתקדמות. כמו כן, קורסים ל
עיצוב שיער
מתאימים גם לאנשי מקצוע מתחומי היופי והקוסמטיקה, המעוניינים להרחיב את קשת השירותים שהם מציעים ללקוחות ובכך להשתדרג מבחינה עסקית. מאפרת מקצועית למשל, שסיימה קורס תסרוקות ופן, יכולה להציע ללקוחותיה לא רק שירותי איפור, אלא גם סידור של השיער.
להחליט היכן ומה רוצים ללמוד, ולבקש לראות את תוכנית הלימודים
קורסים אשר מתבצעים על פי התוכנית המקצועית של משרד הכלכלה, ובסופם מוענקת תעודת הסמכה ממלכתית רשמית מצידו, אורכים 540 שעות לימוד בכל המכללות. זהו התקן המקצועי המוכר, אולם ישנן כמובן הסמכות פנימיות מצד בתי הספר עצמם, הניתנות במסלולי לימוד קצרים יותר. כאשר עומדים מולן הדילמה לאיזה קורס לגשת, השאלה היא בעצם מה רמת ההסמכה המקצועית המבוקשת. במידה ומדובר בשאיפה לרכוש מקצוע מסודר, הרי שהבחירה תהיה במסלול מקצועי המוכר רשמית על ידי משרד התמ"ת, ולא בקורס עם תעודה פנימית. עוד כדאי להוסיף, כי תעודת היסוד תכתיב גם את המשך ההכשרה; על מנת להמשיך להסמכת סוג 2 הרשמית, נדרשת הסמכת עיצוב שיער סוג 1 של קורס הבסיס. מי שלא יכשירו עצמם על פי התקן, יאלצו להמשיך באותו מסלול של הסמכות פנימיות גם כאשר יבקשו להמשיך וללמוד מסלולים מתקדמים יותר.
להמשך קריאה: