אם את עובדת בתחום האדמיניסטרציה, אך עולם הרפואה מסקרן אותך, אפשר בקלות לשלב בין השניים, ואפילו להתברג בזכות זאת במשרה טובה יותר. לימודי מזכירה רפואית יכשירו אותך כדי לעבוד בתחום שאת אוהבת בסביבה רפואית ובמערכת הבריאות.
תחום המזכירות והאדמיניסטרציה עבר בשנים האחרונות שינוי משמעותי, המתבטא בכך שהוא הופך יותר נישתי. בדומה לעיסוק בעריכת דין, שבו כל איש מקצוע פועל בענף משפטי ספציפי המצריך ידע מסוג מסויים, גם תחום המזכירות הופך יותר ויותר מצומצם, כך שמזכירה בחברת ביטוח לא יכולה בהכרח לבצע תפקיד פקידותי בענף המשפט. אל הקונטקסט הזה נכנסים לימודי מזכירה רפואית, שמטרתם להכשיר את המשתתפים לתפקידים בתחום המזכירות הרפואית במערכות הבריאות הציבוריות, במרכזים רפואיים פרטיים, בקופות חולים ובמרפאות.
היום, כדי להתקבל לתפקיד אדמיניסטרציה בתחום הרפואה, דרוש לא רק ניסיון מקצועי בתחום המזכירות, אלא גם ידע ממשי מעולם הרפואה, על מנת שניתן יהיה להתמודד עם האתגרים העולים במסגרת העבודה מול מטופלים ומול הצוות הרפואי כאחד. קורס מזכירה רפואית נועד לצייד את כל הלומדים גם בידע ופרקטיקה רפואיים, ועל כן הנושאים שיידונו בקורס הם כדלהלן: פתולוגיה, פיזיולוגיה, מיומנויות ארגון במערכת הבריאות, אנטומיה, אנגלית רפואית ומינוח רפואי, אתיקה רפואית, התנהגות מטופלים ועוד. בחירת הנושאים נעשית כך, שהידע שיקבלו משתתפי הקורס יאפשר להם לתפקד טוב יותר. למעשה, ניתן לומר, כי לימודי מזכירה רפואית מורכבים משני רבדים, האחד הוא המיומנויות הארגוניות והניהוליות במערכת הבריאות והשני הוא ידע ומונחים מדעיים מתוך עולם הרפואה.
מהם תנאי הקבלה וכמה זמן נמשכת תוכנית הלימודים?
הביקוש ללימודי מזכירות רפואית רק גדל, וביחס ישר לגידול בביקוש הזה גם מתרבים מוסדות הלימוד המציעים קורס מזכירות רפואית. בכל מוסד לימודי מסגרת הקורס היא שונה מבחינת סך השעות האקדמיות, תדירות המפגשים ואורכם וכן מההיבט של הדרישות הבסיסיות לקבלה ללימודים. לכן, רצוי לבחון את הפרטים המדוייקים מול המוסד הלימודי שבו מעוניינים לעבור את ההכשרה. באופן גורף ניתן לומר, כי אורכם הממוצע של לימודי מזכירה רפואית הוא כ-400 שעות, הכוללות גם תקופת התמחות (של בין 50 ל-60 שעות), וכי מוסדות לימוד רבים מציעים קורסים בבוקר ובערב.
השכלה תיכונית היא תנאי בסיסי שבלעדיו לא ניתן להתקבל ללימודים אלה. כמו כן, חלק מהמוסדות מקיימים ראיון אישי ומבחן מעבר במחשבים ו/או באנגלית. יש לציין, כי תוכניות הלימודים בתחום המזכירות הרפואית נקבעות על בסיס דרישותיו של משרד התמ"ת ומתקיימות בפיקוחו. לפיכך, גם בוגרי הקורס חייבים לעבור את מבחן ההסכמה של משרד התמ"ת כדי לעסוק בתחומם, זאת כמובן במקביל לעמידה בכל דרישות הקורס.
להמשך קריאה: