את מתלבשת בסטייל? מייעצת לכל החברות שלך כאשר הן רוצות לרענן את המלתחה? נולדת עם טאצ' וחוש אסתטי? אם את שוקלת להשתלב בתחום הסטיילינג, את חייבת לעבור קורס שיקנה לך את היסודות התיאורטיים, ויאפשר לך לרכוש את הניסיון הדרוש כדי להפוך לסטייליסטית מקצועית ומצליחה.
סטייל וחוש טעם הם דברים מולדים ונשאלת השאלה האם ניתן ללמוד ו
לרכוש ניסיון מקצועי בשטח,
או שפשוט נולדים א
.ל תוך הסטייל. שאלה זו עדיין לא הגיע לכדי הכרעה. עם זאת, ברור כי ללא בסיס תיאורטי, ללא הבנה כללית על המקצוע וללא רכישת היסודות הרלוונטיים, גם האדם המוכשר ביותר לא יוכל להשתלב כראוי במעגל העבודה ולבצע את המטלות המקצועיות כנדרש, יהא התחום שבו הוא מעוניין לצמוח מקצועית ככל שיהיה. מנגד, יאמרו המסנגרים על חשיבותו של הכישרון המולד, כי מתנת אל שנולדים איתה לא ניתן לרכוש באף קורס או אוניברסיטה, וכי לפיכך, הסגולה או היכולת הטבעית שהאדם נולד איתה הם נכס חשוב יותר מכל הכשרה אקדמית זו או אחרת.
האמת כנראה נמצאת איפה שהוא באמצע: ההכשרה המקצועית ושלב הלימודים מקנים את הידע והכלים המקצועיים, והכישרון המולד לתחום עוטפים את הידע והכלים הללו בערך מוסף ומאפשרים לסטודנט, עת ייצא לדרכו המקצועית, להפוך לנושא בשורה בתחומו, לגלות יצירתיות, לבצע את עבודתו המקצועית באופן מרשים ולפתח קריירה מוצלחת.
הכשרה מקצועית פותחת יותר הזדמנויות תעסוקה
מעבר לכך כדאי גם לזכור, ש
אנחנו חיים במציאות, שבה קשה להצליח מבלי לרכוש השכלה אקדמית או מקצועית הולמת. אז נכון שיש את פנינה רוזנבלום ואת רני רהב, אך הדוגמאות לאנשים שהצליחו וששמם הולך לפניהם בלי תעודה הן ספורות. אמירה זו תקפה עוד יותר לגבי תחום הסטיילינג- מקצוע שהופך מבוקש מאוד בשנים האחרונות- והמצריך מהסטייליסט להיות מוביל דעת קהל, לקבוע טרנדים, להשיג מטרות, לחדש, להלהיב וליצור. למעשה,
כאשר מדובר בהשתלבות במעגל התעסוקה, בתחום הסטיילינג כמו בכל תחום מקצועי שהוא, הכשרה מקצועית היא לעתים תנאי בסיס וקריטריון עיקרי לקבלה לעבודה. המשמעות היא, כי למי שסיים קורס סטיילינג יהיה קל יותר למצוא עבודה בתחום, וכי סיכוייו למצוא בדיוק את העבודה עליה חלם הם גבוהים יותר.
השורה התחתונה היא, כי גם מי שנולדה להיות סטייליסטית תפיק המון מקורס סטיילינג, המורכב מחלק תיאורטי ומפרקטיקה מעשית, שבסיומו היא תרגיש בטוחה יותר לצאת לעולם האמיתי ולמצוא תעסוקה בתחום.
להמשך קריאה: