מבחן חשבי שכר הינו מבחן של לשכת רואי חשבון בישראל אשר מטרתו לשמור על רמה וסטנדרטים גבוהים של העוסקים במקצוע. הלשכה אמונה, ע"פ חוק, על הסמכת בעלי מקצוע בתחומי החשבונאות ומאפשרת אך ורק לסטודנטים אשר למדו במוסדות לימוד אשר נמצאים תחת פיקוחה לגשת לבחינה. אלו אשר עוברים את הבחינה, נרשמים במאגר של הלשכה ומקבלים רשיון לעסוק בתחום.
מקצוע חשבי השכר הינו מקצוע מבוקש ביותר אשר עד לשנת 2007 היה פרוץ, דבר אשר איפשר לכל אחד לעבוד בו, גם אם לא רכש השכלה מתאימה. החל משנת 2007, יש לעבור בחינות חיצוניות מיוחדות בפיקוח הועד המרכזי בלשכת רואי החשבון, המחייב כי יוצאי הקורס ירכשו את כל הידע המקיף הדרוש לאיש מקצוע מיומן ברמה הגבוהה ביותר. המבחנים נוגעים להסמכת חשבים בכירים, בעוד הסמכת החשבים הבסיסית יצאה מתיקנון כללי ומחייב להסמכות פנימיות מטעם מוסדות הלימוד. הכשרה ראשונית זו היא כיום חלק כמעט סדיר במהלך מסלול לימודי הנהלת חשבונות.
שש עובדות שחייבים לדעת לפני שניגשים למבחן חשבי שכר
1. לאחר סיום הקורס, יש להירשם באתר לשכת רואי החשבון. בהנחייה מפורשת מתחיל
ת 2008, נקבע כי רשאים לגשת לבחינה רק מי שלמדו במוסד בפיקוח הועד המרכזי בלשכה. הלשכה היא זו המסמיכה את בוגרי הקורסים לעסוק במקצוע בפועל.
2.
למבחן חשבי שכר שני חלקים – עיוני ומעשי. זה העיוני נמשך שלוש וחצי שעות, ובו שאלות כלליות על חוקים ותקנות. החלק המעשי נמשך שעה וחצי, ועוסק בתפעול תוכנות לגיבוש תלושי שכר ולניהול משכורות.
3.
בחלק המעשי, 50 שאלות רבות ברירה ("מבחן אמריקאי") ובו נבחנים, בין היתר, גם על תוכנות שנמצאות בשימוש חשבי שכר בכירים.
4.
על הנבחנים לעבור את הבחינות בציון 60 ומעלה.
5.
דרכי רישום, מועדי ומיקום הבחינות וכל מידע רלוונטי אחר ניתן למצואבאתר של לשכת רואי החשבון
.
6.
מומלץ מאוד לתרגל את תבנית וכללי המבחן כדי להיות מוכנים אליו כהלכה. לשם כך ניתן להסתייעבמבחנים לדוגמא אשר מתפרסמים באתר משרד הכלכלה
.
החשב מחשב (מלשון חשבון; חישוב), ולא פחות מכך: חושב (מלשון חשיבה). חשב השכר הוא דמות מפתח בארגון, ותחום עיסוקו הוא מאתגר, רגיש וקריטי לכל עובד שכיר, על כן נדרשת ממנו לא רק קפדנות ומקצועיות רבה, אלא גם רגישות, הגינות ותשומת לב אישית ופרטנית.
להמשך קריאה: