אימון אישי לחיים - קואצ'ינג, הוא אפשרות חדשה ומבטיחה לקריירה. המקצוע הולך וצובר פופולריות גוברת - ויש סיבות טובות לכך. להלן כמה מהמרכזיות שבהן.
1.
לעזור להוביל אחרים
אימון אישי איננו פסיכותרפיה, ייעוץ נפשי, או אפילו הדרכת אחרים כיצד עליהם לחיות נכון; לא במקרה לקוח המונח מעולם המושגים הספורטיבי. הקואצ'ר הוא ממש כמו מאמן כושר, שמטרתו למצות מהספורטאי את המשאבים הטבעיים הגלומים בו ולהקנות לו דרכי פעולה אפקטיביות לעשות זאת. משימתו היא הדרכה כיצד לצמוח ברמה האישית, למצוא נתיבים ומסלולי חיים בהתאם לנסיבות ולכישורים. מפתיע לשים לב כמה אנשים נפגשים עם מאמן ומרגישים בעקבות כך שיפור מוראלי מיידי, אפילו לפני שהתבצע ייעוץ בפועל, אלא רק מתחושות ההקשבה והתכלית שמלוות את התהליך.
2.
עזרה בחיזוק הביטחון העצמי
לפעמים אנשים מבינים שעליהם לקבל החלטות חשובות לחיים, אבל רתועים ולא משוכנעים שיוכלו להכריע בפועל באותן דילמות, או פשוט מפחדים מהן. מאמן יכול לעזור לנטוע בטחון עצמי באחרים ולעזור להם להבין שהם דווקא מסוגלים לחצות את אותם אתגרים מבוקשים בהצלחה. המאמן נותן למאומן כלים בהם הוא יכול להגדיל את תחושת היכולת שלו, ומכאן ליצור הצלחות. לראות אנשים צוברים בטחון עצמי הודות למאמציך היא תחושת סיפוק עמוקה ואפילו מרגשת.
3.
לתת אוזן קשבת
ישנם מי שרק צריכים מישהו נוסף שיאזין להם, בלי לומר להם מה לעשות. כמובן שמאמנים אישיים מרגישים בדרך כלל שהם עוזרים לאחרים בכך שנותנים להם ייעוץ, אבל לא תמיד זהו החלק המועיל בתהליך. לפעמים התרומה הגדולה ביותר היא ההקשבה לחששות, לדבר עליהם בפתיחות, ולתת למתאמנים לגלות את הפתרון שהיה טמון כל הזמן בהם עצמם. זוהי לא פעם הנקודה בה המאמן יכול לעזור מאוד, ולסייע אך ורק באמצעות הקשבה.
4.
נוחות לוגיסטית
מאמן אישי איננו תלוי במקום עבודה ועובד כעצמאי. אופי העשייה מאפשר לפעול מכל מקום, כולל לייעץ אונליין. זוהי בחירת קריירה מאוד גמישה, שפותחת אפשרויות גם עבור מי שמעוניינים לעבור ממקום למקום, תוך שמירת הפעילות המקצועית. את שעות העבודה ניתן לקבוע לבדך, בלי בוס ובלי מחוייבות לאף אחד מלבד למתאמנים שלך ולעצמך.
5.
לעזור לאחרים להירגע
אצל רבים הנתונים במתח נפשי, ניתן לזהות גם סימנים פיזיים נלווים. הלחץ מורגש בצוואר, בירכיים, בחזה, בכתפיים ובגב. אצל אחרים הוא יתבטא למשל בחריקת שיניים, טיקים, או איגרוף כפות הידיים. מאמן אישי יכול לזהות את הצורך לשלב טכניקות הרגעה כמו למשל מדיטציה, על מנת לעזור לאנשים לזהות ולהבחין בכך שהמתח גורם להם גם לחוסר נוחות פיזית. מרגע שיבחינו במועקה הנפשית בה הם נתונים, תוכלו לעזור להם במציאת נתיב הירגעות; אפיק שיאפשר חשיבה בהירה יותר והתמקדות באותם עניינים בחייהם אשר גורמים להם לחץ וכאבים, נושאים שמדי פעם מנסים דווקא להדחיק. במקרים לא מעטים הצליחו מאמנים אישיים גם לשחרר מתלות בתרופות אנטי דיכאוניות, לאחר שמצאו בתוך עצמם נתיבים לשלווה פנימית.
6.
להרוויח בזמן הלימודים
ניתן להקים עסק לאימון אישי בקלות יחסית, בהשקעה לא גבוהה, וללא צורך להפסיק לעבוד במקביל בקריירה הנוכחית. את הקליינטים אפשר להתחיל לצבור עוד בתהליך הפרקטיקום, ולאסוף נוספים גם תוך כדי המשך העבודה הקודמת, עד שהמיומנות החדשה מייצרת די כסף כדי להתפרנס מפעילות זו בלבד.
7.
לעזור למצוא יעד בחיים
למצוא ייעוד אישי זו משימה קשה מאוד לפעמים. קורה שאתה שואל את עצמך "מה הטעם בחיים?" או "מה אני עושה פה?", אלו דילמות שקשה מאוד לענות עליהן. קואצ'ר מיומן יכול לסייע לאנשים לגלות את זה בדיוק, ולעזור למצוא ולהשיג את מה שהם רוצים מהחיים שלהם.
8.
רישות חברתי ומקצועי
כמאמן, הרשת החברתית והמקצועית שלך גדלה, וזהו אחד המרכיבים החשובים ביותר כיום להצלחה. ככל שאתה מכיר יותר אנשים - ויותר אנשים לומדים להכיר אותך, כך גוברים הסיכויים להצלחה מקצועית וכלכלית ארוכת טווח. מאמנים מרחיבים משמעותית את הקשרים החברתיים שלהם. מהלך הטיפול מקרב בין אנשים ומחבר ביניהם בעקבות החשיפה האישית המקרבת, ואותם יחסים אישיים נשמרים לאחר התהליך המקצועי.
9.
השקעה בעצמך לכל החיים
השקעה באושר של העתיד שלך; הכלים שנלמדים ישרתו אותך לכל החיים ויציידו אותך בתובנות וטכניקות שישרתו אותך שוב ושוב. קורס אימון אישי הוא גם השקעה בעצמך ובחיים שלך. הבעיות של אנשים שתפגוש הם גם למעשה שיקוף של הבעיות שלך עצמך; באמצעות בחינתן אצל אחרים, אשר מצריכה ממך פחות מעורבות רגשית, תוכל למצוא בקלות רבה יותר גם את הפתרונות עבור עצמך.
10.
פריצת דרך
מאמן מסוגל לא פעם לעזור לאנשים בזמנים קשים ומאתגרים, שאפילו פסיכולוג או הקרובים אליו ביותר אינם מסוגלים לפתור, זאת בזכות שינוי התפיסה אותה הוא מקדם – ההתמקדות בפתרון במקום בבעיה.
להמשך קריאה: