לכל שאלה תשובה ולכל צורך אפליקציה, לקניות, טיולים, מתכונים, לימודים, משחקים, את הכל ניתן לבצע בקליק. נדמה שרבים מאיתנו נולדו עם מחשב כף יד ולא רחוק היום בו נלבש אותו ככפפה.
אפליקציות הן מענה ייעודי לצרכי התקני המובייל – סמארטפונים וטאבלטים. הן מקלות על חיי היום יום של כולנו, מנסיעה לעבודה בבוקר בעזרת GPS, בישול ארוחה טובה בליווי אפליקציות מתכונים, משחקים לדרך ולבית להפגת השעמום, מוסיקה, עיתונות, חגים, מפות והמלצות לטיולים בסוף השבוע במרחק לחיצה על מקש, קניות והשוואות מחירים.
אפליקציה, יישומון בעברית, מתחילה מרעיון, שאותו צריך לפתח, לאפיין, לעצב, לשווק ולמכור. מהקונספט הראשוני ועד למוצר המוגמר, ניתן לעבוד באופן עצמאי או בצוות של פיתוח, איפיון, עיצוב ושיווק. לעתים ניתן ליצור אפליקציה בתוך מספר שבועות מהרעיון הראשוני ועד להוצאתה לשוק ולעתים התהליך ארוך יותר. על המפתח למצוא את הכלים הנכונים והיעילים ביותר לפיתוח האפליקציה במינימום השקעה ובמקסימום תשואה והכנסות. הצלחת האפליקציה נמדדת בסופו של דבר בשימוש בה, בכמות המשתמשים וביעילותה והוכחת קיומה לאורך זמן.
פיתוח אפליקציות הנו תחום הצובר תאוצה וגדלה הדרישה למפתחי אפליקציות מעודכנים ומקצועיים. מפתחים רבים עובדים באופן עצמאי וללא הדרכה והנחייה מתאימות. ניתן לפתח אפליקציות ללא צוות והדרכה, אך המפתח מתמודד עם שלבים רבים משלב הרעיון הראשוני ועד לשיווק והצלחת האפליקציה.
מה צריך לדעת כדי לפתח אפליקציה ולשווקה
אפיון קהל יעד ומשתמשים – למי אנחנו מייעדים את האפליקציה, מי הלקוחות הפוטנציאליים שלנו
הכרת טכנולוגיות שונות – הכרת המכשירים שבהם ניתן להתקין את האפליקציה בפועל ומהן הטכנולוגיות המתאימות.
יצירת ממשק משתמש מתאים – הגדרת קהל המשתמשים תתמוך ביצירת ממשק משתמש מתאים, לדוגמא Waze הוא יישומון לשימוש בזמן נהיגה ועל המפתחים והמעצבים של האפליקציה להתאים את תכונותיה לקהל המשתמשים ולמטרת השימוש כגון הנחיות לניווט בקול בנוסף למפת הנסיעה.
פיתוח אפליקציות למכשירים שונים באמצעות טכנולוגיות שונות – ייעוד האפליקציה לשימוש במכשיר מסויים או לחלופין אפשרות התקנתה בכל סמארטפון או טאבלט.
פיתוח מודל עסקי – הדרכת המפתחים בפן העסקי של קידום ושימוש באפליקציה
שיווק והשגת משתמשים פעילים והכנסות – שיווק האפליקציה לקהל היעד והבאתה למודעות הקהל.
דרכים לתרגום השימוש באפליקציה להכנסות – אספקט חשוב שמפתחים רבים מפחיתים מחשיבותו במהלך פיתוח ובניית האפליקציות. ההשקעה באפליקציה גדולה וחשוב לדעת כיצד להפיק ממנה בסיום פיתוחה ושיווקה.
קיימים קורסים מזורזים ולעומתם קורסים מקיפים ומעמיקים יותר ללימוד שפות התכנות השונות של מערכות ההפעלה אנדרואיד של גוגל, ios למוצרי אפל ו-Windows Phone של מיקרוסופט, ובנוסף עדכונים שונים וטכנולוגיות משלימות.
לימודי התחום כוללים גם הכרת ממשק משתמש ואפיון ועיצוב ממשקים הם נושאים המשולבים בתכנות ובפיתוח האפליקציות.
ביצוע פרויקטים – במסגרת קורס פיתוח אפליקציות יש לבצע פרויקטים מעשיים, בדרך כלל פרוייקט אמצע וסיום הקורס. בחלק מהקורסים גם משולב תחום עיצוב האפליקציות ובניית אתרים.