גב תפוס, כאבי שרירים, התכווצות, כאבי פרקים, כאבי ראש, מתח, לחץ – כל אחד מאיתנו עלול לחוות מצב כזה או אחר במהלך חיינו, הרגשה שמשהו חסום, תקוע, לא זורם. חלקנו ימשיכו לנהוג כבימים ימימה ויבלעו כדור, ימרחו משחה או יפנו לפיזיותרפיסט ולאורתופד, אך רבים מאיתנו השכילו להבין כי ברפואה האלטרנטיבית יש מגוון רחב של פתרונות לבעיות רפואיות שונות.
הרפואה הסינית גורסת שבמצבים רבים צריך להזרים את הצ'י, הדם, האנרגיה ולהרגיש הקלה בכאב והרחבת טווח התנועה. הטווינא בפני עצמה ובשילוב עם טיפולים מהרפואה הסינית מהווה פתרון לבעיות רבות, ללא פולשנות ומכשירים וללא תרופות וזריקות.
מה זה טווינא
טווינה בסינית פירושו למשוך ולתפוס, אך בפועל מלבד אלו, משתמשים בפעולות ובטכניקות נוספות. המטפל נעזר באנרגיות ובקצב וככל שהוא נע יותר כך הוא משפיע על המטופל. המטרה היא לשחרר חסימות היוצרות כאב, על ידי הפעלת לחץ במגע בנקודות הזהות לאלה של הדיקור הסיני, רק ללא מחטים, שכן אצבעות המטפל משמשות במקום המחטים. זהו עיסוי דינאמי הנע בין לחיצות רכות, טפיחות ומתיחות לבין מגע בעל עוצמה וחוזק רב. טווינה משמשת ככלי העיקרי בבעיות אורתופדיות (אז היא מכונה "הקיסר") ומכונה "הפיזיותרפיה הסינית" וככלי המשני, כלי העזר בבעיות אחרות כגון בעיות פנימיות ("השר"). בטיפול טווינה ניתן להתמקד באזור מסוים ובבעיה ספציפית וליצור טיפול עמוק וחזק יותר מכל עיסוי אחר.
ברבים מהעיסויים והטיפולים במגע, גוף המטופל גלוי, נעשה שימוש בשמנים ואחת המטרות היא תחושת רוגע, ואילו בטווינא נותר המטופל לבוש, אין שימוש בשמנים והשחרור והרוגע מושגים אך מטרת הטיפול היא טיפול בבעיות רפואיות ואכן תוצאות הטווינא מורגשות לטווח הארוך בעוד עיסויים שטחיים ורכים יותר מרגיעים לזמן קצר.
הטיפול בטווינא
מטפל בשיטת הטווינא צריך להיות חזק, יציב, לתרגל תנועה ויציבה נכונה באופן קבוע באמצעות טאי צ'י, קונג פו או תרגול אחר. הוא משתמש בעוצמת גופו לביצוע הפעולה, מכפות הידיים, שמהן זורם הצ'י ועד לאנרגיה מהגוף כולו שמתועלת גם דרך זרועותיו של המטפל. במהלך טיפול טווינא, המטופל פסיבי ולבוש בבגדים, אך המטפל מטלטל את הגוף המטופל, מניע איברים כראש, ידיים ורגליים ובניגוד למסאז' רגיל בו שוכב המטופל על פניו, נע סביב מיטת הטיפולים ומניע את גוף המטופל, הופכו על הצד ועל גבו.
במקרים רבים, יש לשלב את הטווינא עם שיטות טיפול אלטרנטיביות נוספות, כגון כוסות רוח, דיקור, מוקסה (חימום באמצעות שריפת צמח הלענה). עם זאת, במקרים רבים הטווינא הוא תחליף דיקור למטופלים עם פוביה ממחטים. למעוניינים ללמוד לימודי טווינא נספר שניתן ללמוד לדרגת מטפל מוסמך ואף להמשיך את הלימודים לדרגת מטפל בכיר.
מגמה חדשנית יחסית הינה טיפול בטווינא לילדים, המאפשר טיפול לא פולשני בבעיות שונות, כאורתופדיה, נשימה, עיכול. גופם של ילדים ותינוקות מגיב במהירות לטיפול ונקודות המגע ממוקדות יותר באזורי גוף מסויימים ובפעולה קצרה ניתן להרגיע ולשכך כאבים, גם ללא תיאור הבעיה, למשל אצל תינוקות שעדיין לא מדברים.
להמשך קריאה: