בעת תכנון גינה, אדריכלי הגינון או הגנן המקים, יושבים קודם כל לשרטט את מפת השטח כפי שהוא נראה כיום. הם מסמנים את נקודות הציון החשובות ואת גבולות הגזרה ורק אז מתחילים לחשוב הלאה. השיקול הראשון שבדרך כלל מוביל את המהלך הוא התקציב העומד לצורך הקמת הגינה, המהווה נגזרת בעלת משמעות כבדה.
תקציב משלב לא רק את נושא ההקמה, אלא גם את נושא התחזוקה. אם הגנן המקים גם יבצע תחזוקה שוטפת במהלך השנה, הרי שהצמחייה שהוא יכול לשלב בגינה יכולה להיות כזאת שזקוקה לטיפול שוטף. אם בעל הגינה הוא זה שיבצע את התחזוקה באופן אישי, יש לבדוק מה תדירות הטיפול שהוא יכול לבצע ומתוך כך לגזור את אופי הצמחייה.
הגורם השני שחשוב להתייחס אליו הוא הצורך שאותו תשרת הגינה. אם למשפחה יש ילדים והם ישחקו בה, אם מדובר בזוג שאוהב לארח הרבה, אם הלקוח רוצה להפוך את הגינה לערוגת ירקות – הרי שלכל צורך יש מענה אחר, ולכל גינה חייב להיות תכנון שונה.
עם קביעת צורך הגינה, חייב הגנן להתייחס גם לאלמנטים החיצוניים שעתידים להשתלב בה:
טרמפולינה, בריכת דגים, פינת מנגל, שולחן אוכל חיצוני, שולחן פינג פונג וכו'. כדי לא ליצור מצב של טלאי על טלאי או של הרס פינות בגן, חשוב להבין את כל הקף הגורמים הללו לפני התכנון ולהקצות להם מקום נכון ומתאים.
לאחר שליקט האדריכל את כל הפרטים,
הוא ישב עם הלקוח על אופי החיפויים שהלקוח רוצה בגינה:
מדשאה אמתית או סינטטית, סלעים, חיפויי עץ ואבן, חצציות וכן הלאה. האפשרויות הן רבות והלקוח חייב להיות זה שמקבל את ההחלטה, בייחוד בגלל שבסופו של יום הוא זה שחי במקום.
ועכשיו מלאכת התכנון מתחילה: שיבוץ הדשא, הפרחים, העצים, הצמחים, הערוגה, גינת התבלינים, פינת קפה שקטה וכן הלאה.
בנוסף לכל אלו שלב זה גם מחייב תכנון מערכת השקיה חכמה, תכנון תאורת הגינה ויצירת התכנון הסופי לגינה כולה.
אדריכלי נוף רבים נעזרים כיום בתוכנות מחשב ייעודיות, כך שלאחר התכנון הם יכולים להציג בפני הלקוח איך הגינה עתידה להיראות ומהם שלבי העבודה בדרך למוצר המוגמר.
למרות שאיציק ידע את כל השלבים הללו ואת כל שיטות העבודה באופן אינטואיטיבי, אין ספק שהוא היה חייב ללמוד את התחום, את התוכנות ואת האופנות החדשות, כדי להתקדם, לחדש ללקוחות שלו ולצמוח.