הגרפיקה השתלטה על העולם, בכל מקום אליו נלך ובכל תחום בו נעסוק יהיה לגרפיקה מקום מרכזי, וזאת מכיוון שהחוש העיקרי של בני האדם הוא חוש הראייה ודרכו הם מבינים את העולם, מוצאים בו סדר ומסבירים אותו. זו הסיבה שבגללה העיצוב הגרפי לעולם לא יעזוב את חיינו.
מעצב גרפי הוא זה שהופך את הרעיון, את המילים ואת התמונה למודעה שיוצאת אל קהל היעד בכלי המדיה השונים. מעצבים עוזרים להחדיר תפיסת עולם אל התקשורת, להציג מוצר חדש בפני הלקוחות הפוטנציאליים שלו, להעלות למודעות חברות או רעיונות ולתת גוף ונשמה למחשבותיהם של הלקוחות שלהם.
לימודי עיצוב גרפי
קיימות מספר דרכים להפוך לגרפיקאים, הראשונה דרך מסלול לימודים לתואר ראשון בעיצוב, תואר ראשון בתקשורת חזותית, תואר ראשון במולטימדיה ותארים דומים. תוכנית זו אורכת בדרך כלל 4 שנים והיא נחשבת לתוכנית אינטנסיבית ותובענית ביותר. בין בתי הספר המציעים לימודי תואר ראשון בעיצוב: בצלאל, מכללת ויצו חיפה, שנקר, HIT מכון טכנולוגי חולון ועוד.
הדרך השנייה להפוך לגרפיקאים היא על ידי קורס עיצוב גרפי המתקיים במכללות ובבתי ספר לעיצוב. לימודים אלו אורכים בדרך כלל כשנה, והם כוללים הן לימודים עיוניים העוסקים בפיתוח קונספט ומחשבת עיצוב לצד עבודה מעשית רבה בתוכנות עיצוב שונות.
סביבת העבודה
בניגוד לעבר, עיצוב גרפי כיום נעשה בסביבה ממוחשבת לגמרי וכמעט ואין שימוש באיור ידני (אולי רק כדי לעודד מחשבה). בנוסף, העבודה במשרדי פרסום או בבתי דפוס היא לרוב בעלת מתח רב וקצב כניסת הפרויקטים וההורדה לדפוס הוא מהיר ותובעני. שעות העבודה המקובלות במשרת גרפיקאי הן 9-18, אך בתי דפוס וחלק ממשרדי הפרסום הגדולים מחזיקים גם גרפיקאים עד שעות מאוחרות יותר ומציעים עבודה במשמרות בוקר, ערב, לילה וכן הלאה.
אפשרויות קידום
מסלול הקידום של הגרפיקאי בעולם הפרסום הוא בדרך כלל לכיוון ארט דירקטור או מנהל סטודיו. בנוסף, גרפיקאים רבים שרכשו ניסיון בשוק העבודה כשכירים יוצאים לעצמאות בשלב זה או אחר ופותחים סטודיו משלהם.
טיפ קטן
התפתחותו של תחום המולטימדיה דורש כיום ובעתיד גרפיקאים מעולים הבקיאים גם בתוכנות מולטימדיה. הדרך הטובה ביותר להעשיר את ארגז הכלים המקצועי, להיות אטרקטיביים עבור מעסיקים פוטנציאליים ולהתקדם בקריירה, היא על ידי תוספת של קורס עיצוב מולטימדיה במקביל ללימודי הגרפיקה או אחריהם.
להמשך קריאה: