הנדסאי אלקטרוניקה נהנה ממסלול לימודים מגוון, התמחויות שנמצאות בפסגת הטכנולוגיה ועבודה מאתגרת, אך החשוב מכל: הוא נהנה מביקוש רב בשוק העבודה ושכר גבוה. בנוסף על כך, הוא זכאי לקבל מלגה ממשרד הבטחון, אם סיים את שירותו הצבאי.
לימודי הנדסאי בכלל והנדסאי אלקטרוניקה בפרט הם מסלול לימודים מעשי וישיר הפונה לקהל יעד של אנשים שרוצים לעבוד בתחומי ההנדסה ומבקשים לעשות זאת בזמן קצר, מסיבות רבות ומגוונות. מסלול לימודי הנדסאים נולד מתוך הצורך להכשיר אנשי מקצוע לתעשייה בפחות מאשר ארבע שנות לימוד ההנדסה המקובלות. לימודים אלו כוללים את כל הנושאים הנכללים במסגרת לימודי הנדסה, אך המהות הבסיסית של הלימודים היא מעשית ביותר והמטרה היא להכשיר אנשי עבודה מעולים.
אופי הלימודים
בדומה למסלולי לימוד הנדסאים אחרים, משך לימודי הנדסאי אלקטרוניקה
הוא שנתיים במסלול לימודי בוקר ושלוש שנים במסלול המשלב לימודי ערב וימי שישי. מתכונת השיעורים כולל פרקים עיוניים שמטרתם להקנות את יסודות המדעים, לצד הרבה מאוד שיעורים מעשיים ותרגולים.
הלימודים מתקיימים במספר מגמות לימוד:
הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות במחשבים
– מטרת הלימודים היא להכשיר אנשי מקצוע לנקודת החיבור בין חומרה לבין תוכנה. הסטודנטים במסלול זה לומדים על רשתות מחשבים, ציוד ממוחשב, חומרה ותוכנה, פיתוח רכיבי מחשב, תכנון מערכות מחשב, מעבדות תקשורת ונושאים רבים אחרים.
הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת
– פיתוח ותחזוקה של מערכות תקשורת שונות היא מטרת הלימודים במגמה זו. הלומדים זוכים להכשרה מעמיקה בסוגי התקשורת השונים ועוסקים בתקשורת אנלוגית וספרתית, עקרונות השידור והקליטה, מיקרוגלים, אנטנות, חומרה ותוכנה בתקשורת מחשבים, תקשורת לוויינית ועוד.
הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת נתונים
– התמחות המאפשרת בניית תקשורת נתונים לחברות קטנות וגדולות, טיפול במסד נתונים, אחסון נכון ובניית מערכת לאחסון נתונים, תכנון רשתות ופרקים רבים אחרים. בוגרי מסלול זה פונים פעמים רבות לפיתוח עסק עצמאי המספק שירות ללקוחות בתחום תקשורת הנתונים, הן בבניית מערכת והן בתחזוק השוטף שלה.
הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות במכשור רפואי
– לימודים המחברים בין העולם הרפואי לבין עולם ההנדסה ומכשירים אנשי פיתוח ותמיכה במכשור רפואי על כל הצרכים שלו. סטודנטים במסלול זה לומדים את מקצועות ההנדסה ואת מקצועות המדעים, כפי שנלמד במסלולים מקבילים, ובנוסף רוכשים ידע במקצועות רפואיים ובטרמינולוגיה רפואית (אנטומיה, פיזיולוגיה, רפואת עיניים, קרדיולוגיה וכן הלאה). הפרקים המעשיים בלימודים אלו כוללים מעבדות חשמל, מעבדות מחשבים, מכשור רפואי ועוד.
הסמכה
הגורם המסמיך הנדסאים הוא המה"ט, המכון הטכנולוגי הממשלתי,
ולכן עם תום הלימודים חייבים ההנדסאים לעתיד להיבחן גם בבחינות המה"ט על מנת לזכות בתואר. מדובר בארבע או חמש בחינות, בהתאם לקביעה באותה השנה, והן נערכות במועדי קיץ (יולי אוגוסט) או במועדי חורף (פברואר מרץ) בחלק מהמקצועות. התשלום לבחינות מתבצע באמצעות המכללות שבהן לומדים הסטודנטים והוא עומד כיום על סך של 200 ש"ח לבחינה.
השלמה מהנדסאי למהנדס
כל הנדסאי שרוצה להשלים את לימודיו ולזכות בתואר מהנדס יכול לעשות זאת במסגרת אחת מהמכללות המציעות מסלול זה. בממוצע משך לימודי ההשלמה עומד על 3 שנים במסלול לימודי ערב או לימודי בוקר.
להמשך קריאה: