חידוש הבית גורר פעמים רבות גם חידוש או שיפוץ של המטבח, פשוט כי זה אחד החדרים שבהם אנו מבלים את רוב שעות היום, אך לפני שמשפצים את המטבח רצוי לחשוב מראש לא רק על הנראות אלא גם על הפרקטיקה.
אנחנו אוהבים לאכול, אנחנו אוהבים להתעסק עם אוכל, אנחנו אוהבים לעמוד ליד אוכל ואנחנו אוהבים לחזור אל אוכל רק כדי להכין עוד קצת. מסיבות אלו ועוד הרבה אחרות בנייה או שיפוץ של מטבח הפכו לאבן היסוד בבתים או בדירות רבות, גם כאשר מדובר בדירה חדשה מקבלן או מדירה יד שנייה שקניתם באמצעותתיווך
. רגע לפני שאתם הופכים את המטבח מחדש, כדאי לחשוב על כמה נקודות קטנות. משטח שיש לעבודה
כמה שזה נשמע פשטני, השיש משמש כמקום שעליו מניחים דברים ולכן אתם צריכים שיש גדול ורחב ככל האפשר. האמת האחת גורסת כי תמיד יהיה חסר משטח עבודה וכי עוד כמה סנטימטרים לעולם לא יזיקו. בעת תכנון המטבח הקפידו לזכור שהשיש הוא המקום שעליו תניחו את הכלים המיובשים, את האוכל בזמן הבישול, את המצרכים לאחר קנייה, את הכיריים והוא זה שגם ישמש אתכם לעבודה.
מדיח כלים רחב
אחת הטעויות הנפוצות ביותר כמעט בכל התחומים היא הרצון לחסוך גם כשזה לא ממש הגיוני. קחו לדוגמה את נושא מדיח הכלים – רבים יקנו מדיח קטן (פשוט כי בשלב זה של החיים אין צורך במדיח גדול) וחמש שנים מאוחר יותר יאלצו לשלם לבעלי מקצוע על מנת להוריד את הארון ולהתקין מדיח כלים גדול יותר, שגם הוא עולה לא מעט. אם תחשבו מההתחלה על כל מה שתצטרכו בסוף, תחסכו גם זמן וגם כסף.
מקום למקרר מורחב
קראתם מה שנכתב על מדיח כלים? הדבר נכון גם לגבי מקרר.
מזווה גדול
הבסיס של המטבח הוא המזווה שמכיל את כל האוכל שתכינו ואת כל האוכל שתאכלו. בנו מזווה גדול, כזה שנכנסים אליו בהליכה או ארון גדול. אם תרגישו שיש בו יותר מידי מקום תמיד תוכלו להכניס בו גם כלים או דברים אחרים, אבל מזווה קטן מידי יעשה אי סדר גדול בכל המטבח וחבל.
מוסתר או מסודר ונקי
מהות השאלה היא אם אתם עובדים במטבח בצורה נקייה או לא. מהבנה זו עליכם להחליט אם ברצונכם במטבח פתוח שכל מי שנכנס לבית רואה אותו, או שאתם מבקשים מטבח סגור המסתיר מהעין את המהומה. בדירות ובבתים חדשים רבים המטבח היא מעין חצי חצי ונמצא מאחורי עיקול בקיר, וכך הוא נהנה משני העולמות.
מגרת תבלינים ליד הכיריים
במילים אחרות: נגישות חומרים לעבודה. הקפידו לתכנן מקום מיוחד למיקסר (אם אתם אופים הרבה), למכונת הקפה (אם היא בשימוש רב) וכן הלאה. אם הכיריים יהיו בצד אחד של המטבח ומגרת התבלינים בצד האחר, רוב הסיכויים שתמצאו את עצמכם שמים תבלינים על השיש ומחסלים את מעט משטח העבודה שכבר יש לכם.
אין ספק שקיימים עוד טיפים רבים ועצות טובות לגביעיצוב הבית
בכללועיצוב המטבח
בפרט, החשוב הוא לחשוב מראש על כל פרט ולנסות להבין מה תרצו מהבית גם עוד עשר שנים. נכון שזה קשה, אף אחד לא אמר שזה אמור להיות קל.
להמשך קריאה: