סיימתם ללמוד ועכשיו אתם עומדים בפני חיפוש עבודה שעתיד להיות ארוך ומייגע? אחת הדרכים הטובות ביותר למצוא עבודה היא על ידי יצירת יתרון על פני המועמדים האחרים. איך תעשו זאת? יש כמה שיטות.
כל מעסיק פוטנציאלי מתחיל לקבל עשרות אם לא מאות קורות חיים ברגע שהוא שולח לאוויר את מודעת הדרושים שלו. אם אתם רוצים להיכנס לערימה שאותה הוא מזמין לריאיון, שפצו את קורות החיים בהתאם. איך עושים זאת?
התאימו את קורות החיים למשרה המבוקשת (כן, צריך לעשות גרסאות שונות של אותו המסמך). הדגישו את התפקידים הקודמים הרלבנטיים והקטינו את האחרים (לתפקידי ניהול
פרטו עמדות ניהול קודמות, לתפקידי טיפול דברו בעיקר על יחסי אנוש וכן הלאה).
חשוב מאוד: אל תשקרו, אל תעמידו פנים ואל תגידו שעשיתם משהו שממש לא התקרבתם אליו, הבלוף ייחשף בשלב זה או אחר וחבל על אי הנעימות ועל השם הרע שיצא לכם.
הבליטו תחומי עניין חריגים
זה נכון שצניחה חופשית אינה תנאי מקדים לכמעט שום עבודה (אלא אם כן אתם רוצים להיות מדריכי צניחה חופשית
), אבל זה יופי של שובר קרח בריאיון עבודה. אם יש לכם תחביב ייחודי, ידע בתחום מעט שונה ואפילו מספר ילדים גדול במיוחד, אתם יכולים בהחלט לציין זאת על גבי קורות החיים. זה ייתן לכם משהו להתחיל ממנו בעת הדיאלוג הראשוני עם המעסיק הפוטנציאלי וזה לא מעט.
קחו קורסים נוספים
מסיימי תואר ראשון במחשבים כמוכם יש המון, אבל כאלו שלקחו גם קורס בגרפיקה
או שיש להם ידע בניהול רשתות
, יש מעט פחות. אם אתם רוצים ליצור יתרון מקצועי על פני מועמדים אחרים, עליכם לבדוק מהם הקורסים העוסקים בתחום שנושק לזה שבו אתם רוצים לעסוק ולהצטרף אליהם.
לימודי שוק ההון
אולי אינם נדרשים על מנת להתקבל למשרת עורך תוכן, אבל זה בהחלט יכול לתת לכם מקפצה אם אתם מבקשים בסופו של יום לערוך מוסף כלכלי.
אספו מודיעין
הקדישו זמן ללמוד את מקום העבודה שבו אתם עומדים להתראיין. כנסו לאתר, בדקו מי הלקוחות שלהם בעבר ובהווה, בררו מי עתיד לראיין אתכם (עד כמה שניתן) ונסו לראות מה החזון העתידי של החברה. אם תדברו בשפה של המראיין ותדגישו את הרצון שלכם כרצון שלהם, תהפכו לחלק מהמשפחה כבר בריאיון וזה לבטח יקדם אתכם צעד או שניים לקראת הקבלה לעבודה.
להמשך קריאה: