למרות שהעולם כבר מזמן הפך להיות כפר גלובלי ולא אי של פרטיות, העובדה שהכול פרוץ וחשוף גורם לכולנו להשגיח טוב יותר על המידע שברשותנו ולחשוב פעמיים לאן אנחנו שולחים אותו ובפני מי אנחנו פותחים את הקלפים. אנחנו מעלים תמונות אבל סוגרים אותן בסיסמא, אנחנו מנהלים צ'טים ומקפידים למחוק או להחביא את הטקסטים, אנחנו שולחים מיילים אבל מסננים את המילים היטב ואנחנו בודקים בקפידה כל אתר שבו אנו מתכוונים לבצע רכישה כדי שפרטי כרטיס האשראי שלנו לא ידלפו מסיבה זו או אחרת.
העניין הוא, שכמה שאנחנו מקפידים וסוגרים ומחביאים ונועלים, תמיד יהיה את אותו האקר שידע איך לפרוץ וכל מה שיישאר לנו לעשות זה פשוט להתפלל שהוא לא יעשה יותר מידי נזק. ההבנה שהצורך בהסתרת מידע ובאבטחתו הולכים וגוברים גרמה לכך שארגונים גדולים ותעשיות החלו מעסיקים עובדים שכל ייעודם בחיים (או לפחות בשעות העבודה) הוא לשמור על המידע ששייך לארגון ולוודא שהמערכת מוגנת מפני פורצים פוטנציאליים.
אותם אנשים הם
מנהלי אבטחת מידע
בידיהם ההכשרה לבניית מערכות ממגונות או למגן מערכות שפעילות בארגונים או בתעשיות כבר שנים רבות. התחום פונה לקהל יעד רחב מאוד של אנשים, כאשר העובדה שמקצוע זה צבר תאוצה והפך להיות מאוד מבוקש גרמה לכך שגם אנשים שאין להם רקע במחשבים או בתכנות מבקשים ללמוד נושא זה ורוצים להשתלב בתחום ולפתח קריירה שהתחנה הראשונה שלה היא לימודי אבטחת מידע.
הקורס כולל לימוד של כל הכלים שלהם תזדקקו בתפקיד, בין היתר: בעיות נפוצות, פריצה למערכות אבטחה, הערכת סיכונים ואיתור פרצות פוטנציאליות במערך המידע והתקשורת של הארגון.
בהמשך תכירו טכניקות בניית מערכות מיגון למידע, דרכים לבצע קידוד וחסימת כניסות, איך להגביל את הנגישות למידע למשתמשים ספציפיים בארגון, כיצד לבצע הפחתת סיכונים, איך ליישם נהלי אבטחה ועוד הרבה מאוד כלי עבודה מקצועיים.
מעבר לקורס הבסיסי קיימים לא מעט מסלולי לימוד שיעניקו לכם הכשרה לצד הכשרה מקצועית נוספת, כגון קורס מנהלי רשתות תקשורת, האקינג, לימודי ניהול תשתיות מידע ועוד. הלימודים אורכים עד שנה במפגשים חד שבועיים או פעמיים בשבוע, כאשר קיימים גם לא מעט מסלולי לימוד שמתקיימים במתכונת מצומצמת יותר וכוללים לימוד של מספר שבועות ספורים. רוב הבוגרים משתלבים בארגונים או בתעשיות. עם זאת, חלק מבוגרי קורס זה אינם רוצים להתחייב למקום עבודה ספציפי ומעניקים שירותים כפרילנסרים והופכים לעצמאיים בתחום.
אם למדתם את התחום במסלול הכולל תואר אז בשנים הראשונות לעבודתכם סביר להניח שתרוויחו בסביבות 12,000 מדי חודש (פלוס מינוס, בלי התחייבות). עם זאת, אלו שסיימו לימודי תעודה בתחום, לרוב מרוויחים יותר קרוב ל –10,000 שקלים מידי חודש (בדרך כלל מלמטה), תלוי בגודל הארגון שאליו הצטרפו, בהכשרה שעברו ובניסיון שהם מציגים.
מנהלי אבטחת מידע שהשתלבו היטב בארגון שבו הם עובדים מהווים חלק בלתי נפרד מהמערך הכלכלי של הארגון, הם שותפים בתהליכי קבלת החלטות והם נוטלים חלק גם בהכשרת עובדים ובגיוס פונקציות נוספות לצורך ייעול העבודה והתוצרים שלה.