כל מי שמתעניין בנפש האדם, אך לאו דווקא רוצה להיות פסיכולוג, יכול ללמוד את תחום מדעי ההתנהגות. ניתן כיום ללמוד לקראת תואר ראשון במדעי ההתנהגות, ולאחר מכן להשתלב בתחומים רבים מעולם זה. ניתן ללמוד את התואר בחלק ניכר מהמכללות בארץ ולהשתלב לאחר מכן בשוק העבודה.
הלימודים בתחום מדעי ההתנהגות הם מרתקים וחופפים במידה רבה ללימודים בתואר בפסיכולוגיה. גם תחומים כמו סוציולוגיה ואנתרופולוגיה משיקים לתחום, ולכן זהו תואר מגוון ומעניין מאוד שרבים בוחרים ללמוד. בכתבה זו נפרט מעט אודות לימודי מדעי ההתנהגות.
על מנת להיות פסיכולוג קליני יש צורך בתואר ראשון ושני בפסיכולוגיה. אם אתם מתעניינים בתחום זה, אך לא רוצים ללמוד כל כך הרבה שנים, או שלא הצלחתם להתקבל ללימודי פסיכולוגיה, אתם בהחלט יכולים ללמוד לקראת תואר ראשון במדעי ההתנהגות. תואר זה כולל קורסים רבים מעולמות הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה. משך הלימודים הוא 3 שנים (6 סמסטרים) וובין הקורסים הנלמדים ניתן למנות מבוא לסוציולוגיה, קורסים מגוונים בפסיכולוגיה, התנהגות ארגונית, שיטות מחקר, תיאוריות חברתיות, תורת האישיות, דיני עבודה, מבוא לקרימינולוגיה, קורסים מגוונים בחינוך, התנהגות צרכנים ועוד. אין ספק כי מדובר בתואר מרתק המתפרש על פני תחומים רבים ונוגע בהיבטים חברתיים, פסיכולוגיים ותרבותיים של הקיום האנושי. אם מעניין אתכם מדוע אנשים מתנהגים בצורה מסויימת, מהן המשמעויות של התנהגות של אדם באופן מסויים, כיצד ניתן להשפיע על התנהגות בני אדם ועוד, מסלול לימודים זה מיועד במיוחד עבורכם.
ניתן ללמוד את התחום במספר אוניברסיטאות מרכזיות (בן גוריון, בר אילן ועוד) וגם בלא מעט מכללות כמו המכללה האקדמית נתניה, המרכז הקדמי רופין, מכללת אריאל, המרכז האקדמי פרס, מכללת רמת גן ועוד. כמובן שכמו בכל תחום אותו לומדים, כדאי ללמוד במקום הטוב ביותר האפשרי. בין אם בחרתם ללמוד משפטים, כלכלה, מלונאות או כל תחום אחר, יש חשיבות רבה למוסד הלימודים בו תלמדו. תואר במלונאות למשל ממוסד אקדמי מכובד, יסייע לכם למצוא עבודה בתחום (למשל ברשת פתאל תל אביב) ואילו לימודי משפטים באוניברסיטה טובה יסייעו לכם להתקבל למשרדים הטובים ביותר. כך גם בתחום של מדעי ההתנהגות. כדאי גם לבדוק את אופי מוסד הלימוד - בחלק מהם תמצאו גם חיי חברה תוססים וכן קבוצות לימוד,הכרויות אקדמאים
ועזרה ביצירת קשרים מקצועיים.
תנאי הקבלה ללימודים משתנים בין מוסדות הלימוד השונים, ולרוב מבוססים על שקלול של ממוצע הבגרות והציון הפסיכומטרי. יש לציין כי שכר הלימוד באוניברסיטאות הוא נמוך יותר בדרך כלל מאשר במכללות הפרטיות, אך יש לא מעט מלגות שניתן לקבל על מנת להקל על העלות של הלימודים.
לבוגרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות יש לא מעט אופציות לאחר סיום הלימודים והם יכולים לחפש משרות הן בשוק הפרטי והן במגזר הציבורי, במגוון תחומים. בוגרי התואר יכולים לנסות ולהשתלב בתחומים כמו משאבי אנוש, כוח אדם, טיפול באנשים, תחום השיקום, מחקר, הדרכה בתחום ועוד. ניתן גם להמשיך לתואר שני ולהשתלב בעולם האקדמיה.
אז אם עולם הפסיכולוגיה מרתק אתכם, ואתם רוצים לעסוק בחקר נפש האדם ובהבנה מדוע אנו מתנהגים כפי שאנו מתנהגים, תואר ראשון במדעי ההתנהגות יכול להתאים לכם כמו כפפה ליד.
להמשך קריאה: