לא פעם ולא פעמיים אנחנו שומעים את המושג 'קורסים של משרד התמ"ת', 'קורסים משרד עבודה' או 'קורסים של משרד הכלכלה' ולא באמת מבינים מה זה אומר. איך מתקבלים? איזה קורסים יש? כמה משלמים? איפה לומדים? אלו הן רק דוגמאות לשאלות שעולות לנו בראש, ולא תמיד אנחנו מרגישים שיש את מי לשאול.
במקום לשבת ולשוטט באינטרנט על מנת ליצור את הפאזל השלם הזה שקרוי 'לימודים דרך משרד הכלכלה', אתר קורסים קיבץ עבורכם את כל המידע הדרוש על מנת למצוא קורסים של משרד הכלכלה ולהצטרף אליהם לצורך הכשרה מקצועית או לימודים.
אם אתם מחפשים את רשימת התחומים הספציפיים בהם ניתן למצוא את הקורסים המוצעים במסגרת אפשרות זו, מומלץ שתיכנסו לעמודזה
.
מי זכאי ללמוד?
קיימים כמה תנאים שמגדירים בצורה מדויקת למי מגיע ללמוד בקורסים שמשרד העבודה מציע, ואלו הם:
1. אנשים מעל גיל 18
2. חיילים משוחררים תוך שלוש שנים מיום שחרורם משירות סדיר.
3. אקדמאים שמבקשים לעשות הסבה מקצועית או להעמיק את ידיעותיהם בתפקיד שבו הם עוסקים, בתקופת פיטורים או קיצוצים.
4. אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, כגון: עולים, נשים לא יהודיות, חרדיות, אמהות חד הוריות, נכים ומוגבלים, אסירים לפני שחרור).
קיימים מספר מקרים שבהם גם לאנשים שיש להם הכשרה מקצועית קיימת הזכאות להצטרף לקורס של משרד העבודה: אם אין ביקוש בשוק למקצוע שבו אתם מחזיקים, אם אתם זקוקים לעדכון מקצועי (המקצוע שבידכם מיושן ואינו רלבנטי), אם המצב הבריאותי שלכם לא מאפשר לכם לעבוד במקצוע שבידיכם.
איך מתקבלים?
אם אתם מעוניינים להצטרף למסגרת של לימודים דרך משרד הכלכלה עליכם להגיש בקשה לוועדה שתבחן את עמידתכם בתנאי הקבלה, את זכאותכם לקורסים ואת התאמתכם למסלול הלימודים שאליו אתם רוצים להצטרף. בקשה זו יש לשלוח דרך לשכת התעסוקה הרלבנטית בהתאם למקום המגורים שלכם.
לאחר שהגשתם את הבקשה, כל מה שנותר לכם לעשות הוא לחכות להחלטת הוועדה. אם תמצאו זכאים תירשמו על ידי משרד התמ"ת לקורס שבקשתם ותוזמנו להגיע ללימודים ביום פתיחת הקורס.
צריך לשלם?
לא ולא. דווקא ההפך הוא הנכון. בזמן הלימודים בקורס תשתתפו בעלויות בתשלום סמלי בלבד ואת שאר התשלום יישא משרד העבודה. בסוף כל חודש רישום הנוכחות שלכם בקורס מועברת למוסד לביטוח לאומי, ובהתאם לכך גם תוכלו לקבל דמי אבטלה או השלמת הכנסה.
מה שאומר שאתם לא רק פטורים מתשלום מלא על הקורס, אלא שאתם גם מקבלים סכום כסף בזמן הלימודים עצמם. בדיקת הזכאות לדמי אבטלה בזמן הלימודים בקורס היא על אחריות הלומד (כלומר: זה התפקיד שלכם) וניתן לעשות זאת מול המוסד לביטוח לאומי או משרד הקליטה.
איפה לומדים?
אם תקישו במנועי החיפוש 'משרד העבודה קורסים' תגלו מאות תשובות הכוללות מכללות ומוסדות לימוד המציעים מסלולי לימוד שונים במימון משרד העבודה. רוב הקורסים הנלמדים במסגרת האגף להכשרה של משרד התעסוקה מתקיימים במכללות או בבתי ספר פרטיים שזכו במכרז להעברת קורסים אלו. שאר הקורסים מועברים במרכזי הכשרה ממשלתיים, בהתאם לתחומי הלימוד הספציפיים.
איפה מתחילים לחפש?
הדרך הטובה ביותר למצוא קורסים היא דרךמאגר המידע של האגף להכשרה ולפיתוח כוח אדם
. באתר זה תוכלו לחפש מסגרות לימוד בהתאם למצב התעסוקתי שלכם (השתלמויות ערב, הכשרת הנדסאים, קורסים לאקדמאים וכו'), מסלולי לימוד (השתלמויות, סדנאות, קורסים, מכינות, הכשרה במפעל, השלמת השכלה ועוד) ואת תחום המקצוע שבו אתם רוצים ללמוד (מטפלות, מחשבים, יופי, יהדות, מכינות, רכב וכן הלאה).
דרך נוספת לחפש היא על ידי פנייה ללשכת התעסוקה הקרובה למקום המגורים שלכם. רוב הלשכות מחזיקות יועץ שנמצא שם בדיוק לצרכים אלו ואחד מהתפקידים שלו הוא להציג בפניכם את הקורסים, לוודא איתכם שזה מה שאתם מחפשים ולעזור לכם בהמשך הדרך.
להמשך קריאה: