תואר בראיית חשבון הוא אחד מהתארים הראשונים המבוקשים והוא מוכר גם כתואר בחשבונאות. באוניברסיטאות רבות בישראל ניתן ללמוד לקראת תואר זה וגם בכמה מכללות מובילות. תואר זה יאפשר לכם לגשת לבחינות הלישכה ולקבל תעושת רואה חשבון.
תואר ראשון בראיית חשבון יכול להוות יתרון גדול מאוד בשוק העבודה מכיוון שכמעט בכל חברה, בכל סדר גודל, יש צורך ברואי חשבון. לא בכדי הפך תואר ראשון בתחום זה לאחד מהתארים המבוקשים ביותר בעולם האקדמי. בכתבה זו נרחיב בנושא ונספר לכם אודות תואר ראשון בראיית חשבון ומה ניתן לעשות עם התואר בהמשך הדרך המקצועית.
כל חברה עסקית (בין אם היא פרטית או ציבורית) צריכה לנהל את החשבונות והכספים שלה ולשם כך יש את מקצוע ראיית החשבון. בין אם המדובר במשרד פרסום גדול, חברה העוסקת בעיצוב חדרי ילדים, חברת טיולים המארגנת קרוז
להוואי או כל עסק אחר - כולם צריכים לפחות רואה חשבון אחד (ולעיתים אף משרד שלם), אשר ידאג לכל הנושאים הכספיים. המדובר ללא ספק בתחום מורכב ומסובך שיש ללמוד בצורה מעמיקה במסגרת לימודים אקדמיים. תואר ראשון בראיית חשבון נמשך 3 שנים וכולל בדרך כלל גם שנת השלמה רביעית.
בין הקורסים הנלמדים במהלך התואר ניתן למנות את יסודות החשבונאות, יסודות המימון, ניתוח ועריכת דוחות כספיים, חשבונאות ניהולית, חשבונאות פיננסית, ביקורת, דוח רווח והפסד, נושאים שונים בתחום המיסוי, קורסים בתחום המשפט וגם לא מעט קורסים כלליים בתחומים חשובים כמו כלכלה, מתמטיקה, סטטיסטיקה ועוד.
היכן ניתן ללמוד ראיית חשבון בישראל
ניתן ללמוד כיום ראיית חשבון לתואר ראשון כמעט בכל האוניברסיטאות בישראל, בין היתר באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת תל אביב, באוניברסיטת בר אילן, באוניברסיטת חיפה ועוד. יש גם מספר מכללות בהן ניתן ללמוד את התחום כגון המרכז הבינתחומי בהרצלייה, המכללה למנהל, המכללה האקדמית נתניה ועוד. רבים הבוחרים ללמוד ראיית חשבון משלבים מסלול לימודים נוסף הקשור לתחום כגון כלכלה, מנהל עסקים ואפילו משפטים. תואר דו חוגי שכזה הוא קשה למדי אך בהחלט משתלם בהמשך הדרך ויכול להוות יתרון גדול במיוחד בשוק העבודה. עם סיום הלימודים ניתן כמובן גם להמשיך לתואר שני בתחום. יש בישראל מספר מוסדות לימוד בהם ניתן להמשיך וללמוד לקראת תואר שני (M.B.A) בהתמחויות שונות מעולם החשבונאות (למשל מימון). חשוב לציין כי על מנת לעבוד כרואה חשבון, יש צורך גם בתקופת התמחות במשרד רואי חשבון ובמעבר מוצלח של המבחנים של לשכת רואי החשבון (הנחשבים לקשים למדי).
מה ניתן לעשות עם התואר בהמשך הדרך
תואר ראשון בראיית חשבון יכול להוות מקפצה לאין ספור משרות נחשקות במשק. מומלץ מאוד לסיים את כל התהליך ולעבור את מבחני הלשכה ואת תקופה ההתמחות ואז השמיים הם הגבול. הביקוש לרואי חשבון איכותיים הוא תמיד גדול וניתן להשתלב כרואה חשבון במגוון רחב של מקומות - משרדי רואי חשבון גדולים וקטנים, חברות פרטיות מכל הגדלים ובכל התחומים, וכמובן גם במגזר הציבורי במשרדי ממשלה, מס ההכנסה ובגופים ציבוריים נוספים. אנשי המקצוע הטובים במיוחד, יוכלו בהמשך הדרך להפוך לסמנכ"לי כספים או למנכ"לים בחברות מסוגים שונים, ואף להיות חברי דירקטוריונים או בעלי שליטה בחברות. ניתן גם להשתלב בעולם האקדמי או להפוך לעצמאיים ולפתוח משרד רואי חשבון.
להמשך קריאה: