בחירת מיטת טיפולים היא אולי הדילמה הגדולה ביותר שכל מטפל נתקל בה. ההתלבטות הקשה ביותר היא בין הרוגע שמשרה מיטת עץ לבין המשקל הנמוך של מיטת אלומיניום. אנו מביאים לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את המיטה הנכונה ביותר עבורכם.
כמי שעוסקת בתחום הרפואה המשלימה מזה מספר שנים, אני לא יכולה לשכוח את אחד הרגעים המרגשים ביותר בקריירה שלי – הרגע בו החלטתי לעשות את הצעד הגדול ביותר עבור כל מי שעוסק בתחום ולרכוש מיטת טיפולים לקליניקה שלי, שאז עוד ניצבה בגאון בחדר העבודה שבביתי הפרטי. ממש כמו אמא שמחפשת את העגלה הטובה ביותר לתינוק הראשון שלה, התחלתי לשוטט גם באופן וירטואלי באתרי אינטרנט רבים שהציעו מיטות טיפולים שונות, וגם באופן פיזי בחנויות בהן ניתן להשיג את הרהיט שהוא משוש עיניו של כל מטפל, כשהדילמה הגדולה ביותר שליוותה אותי היתה השאלה האם לבחור מיטת טיפולים מעץ או מיטת טיפולים מאלומיניום.
כמו לכל דבר אחר בחיים, כך גם לכל סוג של מיטה יש יתרונות וחסרונות, שעליהם למדתי גם מהקולגות שלי, גם מהמוכרים בחנויות וכמובן גם מהמידע שמצאתי באינטרנט. אם גם אתם מתלבטים בשאלה זאת, הנה לפניכם מספר טיפים שאני מקווה שיסייעו לכם לקבל את
ההחלטה הנכונה עבורכם. קראו, הדפיסו ושמרו:
מיטות טיפולים מעץ – יתרון הרוגע
מיטות טיפולים מעץ הן מיטות מבוקשות על ידי בוגריקורס עיסוי
,קורסי רפואה משלימה
, קורסי מגע שונים ועוד רבים, בזכות היתרון הגדול שלהן והוא המראה החמים והנעים שמקנה להן העץ. כמו שידוע לכולנו, העץ הוא חומר טבעי שתמיד משרה עלינו אווירה של רוגע ושלווה (לא בכדי רוב הצימרים הבנויים בארצנו הקטנטונת בנויים מעץ או משילוב של עץ ואבן), ולכן קל יותר למטופל ששוכב על מיטת עץ שכזאת להיכנס לאווירה הרגועה הזאת, שתורמת מאוד להרגשתו בזמן הטיפול. חשוב לציין שישנם מספר סוגים של מיטות טיפולים מעץ, ביניהם מיטה עם ריפוד דמוי עור לנוחות מרבית, מיטת שני חלקים עם פתיחה אוטומטית, מיטת שלושה חלקים עם גב המתכוונן עד למצב ישיבה ועוד. כמובן שהבחירה בין הסוגים הללו צריכה להתבסס על פרמטרים של נוחות, קלות נשיאה (במידה שאתם זקוקים למיטה ניידת) ותקציב.
מיטות טיפולים מאלומיניום – יתרון הניידות
מיטות טיפולים מאלומיניום גם הן מאוד מבוקשות על ידי מטפלים רבים, אמנם לא בזכות יתרון הרוגע שמאפיין המיטות העשויות עץ, אולם בזכות יתרון אחר, חשוב לא פחות – קלות הנשיאה. כל מי שעוסק בתחום הרפואה המשלימה ונמצא בתחילת דרכו, לא תמיד יודע האם הוא יעבוד בקליניקה קבועה או שכל פעם יעבוד בקליניקה אחרת, האם הוא יבצע "ביקורי בית" אצל המטופלים שלו או האם הוא ישלב בין השניים ויעבוד גם בקליניקה קבועה וגם יבצע ביקורי בית. בגלל חוסר הידיעה הזה, רבים מהמטפלים מעדיפים לרכוש מיטת עיסוי מאלומיניום, אשר תאפשר להם ליהנות מכל העולמות: גם לבצע טיפולים בקליניקה וגם לבצע טיפולים בקליניקות אחרות או בבתי המטופלים. מיטות טיפולים מאלומיניום הינן קלות במיוחד – משקלן אינו עובר בדרך כלל את ה-13 ק"ג (ויש כאלה ששוקלות אפילו פחות מ-10 ק"ג) והן גם מתקפלות בקלות, ולכן מאפשרות ניידות נוחה ומהירה במידת הצורך.
אווירה מול נוחות וניידות
לאור כל האמור לעיל, הבחירה בין מיטות טיפולים מעץ ובין מיטות טיפולים מאלומיניום היא בעצם בחירה בין אווירה ולבין הנוחות האישית שלכם כמטפלים, וכל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו בהתאם לאופי העבודה שלו. בהקשר זה חשוב לי לציין, שמטפלים רבים מעדיפים להשקיע קצת יותר ולרכוש גם מיטה מעץ וגם מיטה מאלומיניום, וכך מאפשרים לעצמם גמישות מרבית בעבודה.
גילוי נאות: על פי הרפואה הסינית העץ הוא סמל מובהק ללבלוב ולצמיחה, ואילו המתכת היא סמל להתכנסות ולהסתגרות, ולכן מטפלים רבים העוסקים ברפואה סינית מעדיפים את מיטות העץ. למרות זאת אני חושבת, שגם טיפול שניתן על מיטת עיסויים מאלומיניום על ידי מטפל מקצועי שיודע את העבודה, בהחלט יכול להביא לבלוב וצמיחה למטופל, וזה, לפחות בעיניי, מה שחשוב.
אל תשכחו את האבזור
לא משנה אם תבחרו לרכוש מיטה מעץ או מיטה מאלומיניום, חשוב מאוד שלא תשכחו לרכוש אבזור מתאים עבור המיטה שבחרתם. כשאני מדברת על אבזור מתאים אני מדברת כמובן על "כרית הבייגלה" המאפשרת למטופל לשכב בנוחות על המיטה (במידה שבחרתם במיטה ללא החור המוכר לראש), על "עריסה" לידיים, המיועדת עבור המטופלים שלא נוח להם להציב את הידיים לצד הגוף וגם על כריות ייעודיות לרגליים על מנת שתוכלו להציע למטופלים שלכם להרים את הרגליים, וגם להתכוון לזה.
לאחר סקירת ההבדלים בין שני סוגי המיטות, כל מה שנשאר לי הוא לתת לכם טיפ לסיום: בחרו במיטה שיהיה לכם נוח לטפל עליה הן מבחינת הגובה, הן מבחינת המשקל והן מבחינת המראה, כי אחרת אתם תהיו אלה שיסבלו מכאבי גב ורגליים וגם מכאבי לב על הבחירה שעשיתם. כל עוד המיטה תהיה נוחה לכם, רוב הסיכויים שהיא תהיה נוחה גם למטופל.
להמשך קריאה: