מבחני מיון באנגלית הפכו בשנים האחרונות לתנאי הכרחי עבור כל מי שרוצה ללמוד במדינות דוברות אנגלית, ולעתים גם במדינות אחרות. ניתן כמובן ללמוד אליהם לבד אך אלו אשר נרשמים לקורסים יעודיים זוכים ליתרון משמעותי בבחינה.
בעבר, אם חשבתם לעבור לגור מעבר לים, יצרתם קשר עם רשויות ההגירה המתאימות, בדקתם אילו מסמכים אתם צריכים, פעלתם למען השגת אישורי השהייה ויצאתם לדרך. באופן דומה, אם ניסיתים להתקבל ללימודים או לעבודה בארצות דוברות אנגלית, כל שהיה עליכם לעשות הוא ליצור קשר עם המוסד האקדמי, לברר מהם תנאי הקבלה ולשלוח להם העתקים באנגלית של התעודות שלכם, מתוך הבנה שאולי תצטרכו להשלים קורס או שניים. היום הדברים נראים אחרת לגמרי. אולי זה ריבוי המהגרים לארצות דוברות אנגלית ואולי זה הצורך לפקח בצורה מקפידה יותר על כל התהליך, תהיה הסיבה אשר תהיה, ארצות רבות דורשות הצגת יכולות באנגלית לפני שהן מאפשרות הגירה, מגורים או אפילו לימודים לאזרחים זרים.
הפגנת ידיעות אלו בשפה האנגלית
מתבצעת דרך מבחנים שמטרתם היא לבדוק את רמתכם באנגלית ואת היכולת הבסיסית שלכם להשתלב במוסדות אקדמיים או בחיים במדינה דוברת השפה. קיימים מספר מבחנים המבקשים לבדוק בדיוק את הנקודות האלו כאשר כל מדינה ומבחן הסף שלה, כל מוסד אקדמי והדרישות שלו.
חשוב לציין כי על אף העובדה שלכלמבחן מיון
מטרות דומות ותכנים דומים, חשוב להיעזר באחת מעשרות המסגרות המציעות קורסים המתאימים לכל בחינה, כדי למקסם את התוצאות ולהגיע רגועים כשידכם על העליונה.
מבחן
SAT
ראשי תיבות של
Scholastic Aptitude Test
, הוא מבחן שמטרתו לבדוק את התאמת הנבחנים ללימודים אקדמיים בארצות הברית. המבחן אינו מבקש לאבחן רמה אקדמית או לשלול התאמה למקצוע זה או אחר, אלא לבחון את ידיעותיו של הנבחן בהבנת הנקרא ובמתמטיקה וכן את יכולות הביטוי שלו.
העיקרון שעליו בנוי מבחן
SAT
דומה למטרה של בחינות הבגרות בישראל: הוא מבקש לבחון את ידיעותיהם ולנבא יכולות אקדמיות של תלמידים המגיעים ממגזרים שונים, מאזורים שונים במדינה ומבתי ספר שונים ברחבי הארץ.
לא רק תלמידים זרים שברצונם להשתלב בלימודים אקדמיים בארצות הברית, מתבקשים לעבור מבחן
, אלא גם בוגרי תיכון החיים בארה"ב ונמצאים במערכת החינוך האמריקאית שנים רבות.
מבחן
IELTS
קיצור של
International English Language Testing Systems
, דומה במטרתו למבחן
SAT
והוא מבקש לבחון את רמת הידיעות של הנבחן בשפה האנגלית, בייחוד למועמדים המבקשים לחיות באוסטרליה, ניו זילנד ובקנדה וכן ללמוד במדינות אלו.
מבחן
IELTS
בודק מיומנויות תקשורתיות וביניהן קריאה, כתיבה ויכולת ניהול דו שיח (כולל הקשבה ודיבור). נושאי הלימוד במסגרת קורס זה כוללים היכרות מעמיקה עם מבנה הבחינה, תרגולים של בחינות
IELTS
שנערכו בשנים האחרונות, תרגול עבודה תחת לחץ ובלוח זמנים צפוף, אוצר מילים ושגיאות כתיב באנגלית, ניהול זמן נכון וכן טכניקות וכלים לפתרון מהיר של המבחן.
מבחן
GRE
מבחן נוסף שמבקש לבדוק את התאמתו של הנבחן ללימודים אקדמיים בחו"ל הוא
GRE
. בחינה זו נדרשת על ידי מספר מוסדות אקדמיים בארצות הברית, ולכן יש לבדוק היטב את תנאי הקבלה באוניברסיטה שבה אתם מבקשים ללמוד, כדי לא לעבור מבחן שבעצם אין לכם בו צורך.
Graduate Record Examination
אינו עוסק בבחינת ידע אקדמי בתחום זה או אחר, אלא דווקא יכולות מתמטיקה, חשיבה, כתיבה והבנת הנקרא באנגלית. מבחן זה מיועד לאנשים המבקשים ללמוד לתארים מתקדמים במדינות דוברות אנגלית (בייחוד ארצות הברית).
האופן שבו מתבצעת הבחינה דומה מאוד לאופן שבו מתבצעת בחינת
GMAT
כאשר המבחן עצמו הוא ממוחשב ומתאים את רמת השאלות לרמתו של הנבחן.
מבחן
TOEFL
מבחן באנגלית כשפה זרה:
Test of English as a Foreign Language
. מטרת מבחן זה היא לבדוק את רמתם של מועמדים ללימודים אקדמיים בארצות הברית, בטקסטים אקדמיים באנגלית, שהיא אינה שפת האם שלהם.
במבחן
TOFEL
ארבעה פרקים הכוללים הבנת הנקרא, כתיבה, הבנת הנשמע והשלמת משפטים, כאשר קורס ההכנה לבחינת
TOFEL
מבקשת להגביר את ידיעותיו של המועמד ואת שליטתו בשפה האנגלית כדי שיכול לגבור על בחינה זו בקלות.
להמשך קריאה: