מבחן GMAT, כידוע לרוב האנשים המתעניינים בלימודי תואר שני במנהל עסקים, הוא מבחן הקבלה ללימודים אלו. רוב המכללות והאוניברסיטאות המציעות לימודים לתואר שני במנהל עסקים, דורשות מהמועמדים לבצע בחינה, ורק כשיהיה להם הציון ביד לגשת לרישום ולהתחיל את תהליך הקבלה.
יש בשורה טובה לאלו שמבקשים להימנע מבחינה זו, שכן יותר ויותר מכללות אינן דורשות ציון
GMAT
באופן גורף ומעניקות פטור מבחינה זו למועמדים בעלי ציון גבוה בלימודי התואר הראשון או למועמדים העומדים בתנאים אחרים.
מהו מבחן ה-
GMAT
?
בחינה זו דומה במהותה למבחן הפסיכומטרי, כאשר להן קווי דמיון רבים ולא מעט נקודות שוני. בדומה למבחן הפסיכומטרי, הבחינה
כוללת שלושה פרקים: פרק כתיבה, פרק מילולי ופרק כמותי. הזמן הניתן לנבחנים כדי לפתור את פרק הכתיבה הוא שישים דקות לשני חיבורים
;
החלק הכמותי של הבחינה אורך שבעים וחמש דקות (שעה ורבע), והפרק המילולי של הבחינה דורש גם הוא מהנבחנים שבעים וחמש דקות של ריכוז (במילים אחרות, שעה ורבע).
אם בפסיכומטרי
הנבחנים יכולים לבחור את שפת המבחן, בהתאם לשפות המוצעות על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה, הרי שב-
GMAT
אין אפשרות כזאת. השפה שבה נבחנים כל המועמדים לתואר שני במנהל עסקים, בין והם מבקשים ללמוד בארץ ובין והם מבקשים ללמוד בחו"ל, היא אחת: אנגלית.
זו
הי בחינה ממוחשבת המתאימה את עצמה לרמתו של הנבחן. הבחינה נפתחת בשאלה ברמה ממוצעת כאשר רמת המבחן עולה או יורדת בצורה קוהרנטית עם התשובות המתקבלות. במילים אחרות, בהחלט יתכן שלאחד בחינת
GMAT
תהיה ברמה גבוהה מאוד ותבדוק יכולות מתקדמות במתמטיקה ובחלק המילולי, בעוד אחר יבחן ברמה נמוכה יותר.
עם זאת, הציון המתקבל בסופו של דבר משקף את היכולות ואת הידיעות ולכן גם אם נבחנתם ברמה גבוהה יותר מחבריכם והרגשתם שהיה לכם קשה, זה לא אומר שתקבלו בסופו של דבר ציון נמוך יותר
;
ההפך הוא הנכון.
הציונים הסופיים
נעים בין 200 ל-800, כמו הציונים במבחן הפסיכומטרי
;
עם זאת, גם אם אינכם מרוצים מהציון הסופי שלכם תוכלו להיבחן בחודש הבא וכך אחת לכל חודש עד סך של חמש פעמים בשנה רשמית (חמש פעמים בשנת 2011, חמש פעמים בשנת 2012 וכן הלאה).
איך מתכוננים?
ניתן ללמוד לבחינה זו באופן עצמאי על ידי רכישת ספרי לימוד
, יצירת מערכת שעות לימוד והתעמקות אינטנסיבית בנושאים הנדרשים. עם זאת, גם דוברי האנגלית שבחבורה יעידו שהכנה טובה למבחן מחייבת השתתפות באחד מבין עשרותקורסי הכנה
המוצעים ברחבי הארץ.
קורסים אלו מתקדים בדרך כלל בשכלול היכולות בשפה האנגלית, לא רק על מנת להעלות את הציון באנגלית, אלא בעיקר כדי להעניק לנבחנים ביטחון במהלך הבחינה ולהוריד את ממד הלחץ שיש בצורך להיבחן בשפה שאינה השפה המדוברת שלהם.
בנוסף, קורס הכנה
כולל התנסות בכתיבת חיבורים, תוך העשרת אוצר המילים והכרות עם כללי הכתיבה הנדרשים בבחינה זו
;
תרגול וחזרה על תרגילים במתמטיקה, כולל שינון כללי יסוד ושיטות לפתרון מהיר שת בעיות וכן שכלול הידיעות באנגלית של הנבחנים, כולל אימון השלמת משפטים, הבנת שאלות, מציאת עוגן בקטעי הבנת הנקרא וכן הלאה.
איפה נרשמים?
ניתן להירשם
במספר מקומות, כאשר הרישום הפשוט ביותר הוא דרך האתר הרשמי של
GMAT
באינטרנט. עלות הבחינה היא 205$, נכון ליום כתיבת שורות אלו, ויש לברר טרם הבחינה מהו אמצעי התשלום המקובל. בהחלט יתכן שתידרשו להציג כרטיס אשראי בינלאומי וחשוב שתבדקו נקודה זאת בהקדם.
להמשך קריאה: