רבים נוטים לחשוב שקורס מדריכי אירובי כולל בעיקר לימודים על איך לעלות על מדרגה לפי הקצב ואיך לספור עד שמונה תוך כדי כיווץ הישבן. אבל, כמו במקרים רבים, האמת היא אחרת לגמרי.
קורס מדריכי אירובי כולל שיעורים רבים ועוסק בנושאי ספורט מגוונים מתוך מטרה להפוך את המדריכים לעתיד לא רק למחטבי ישבן ומיצרי היקפים, אלא גם ליועצי תזונת ספורט, למסייעים לאנשים הסובלים מפציעות ספורט ולמורי דרך לכל מה שקשור בפעילות גופנית אירובית במסגרת שיעורי האירובי הרבים.
אנטומיה
אחד הפרקים הגדולים ביותר במסגרת קורסמדריכי אירובי
הוא קורס אנטומיה. קורס זה כולל בתוכו לימוד מעמיק של השרירים המפעילים את הגוף, דרך פעולתם, המפרקים אליהם הם מחוברים, מערכת הלב וכלי הדם, מצבי שרירים בפעילויות שונות ונושאים נוספים הקשורים לגוף האדם.
קורס אנטומיה מצריך ממשתפי הקורס לשנן וללמוד בעל פה את שמות השרירים ולזהות אותם במהלך העבודה והפעילות הגופנית. כמה שזה נשמע פשוט, נסו לרוץ על המסילה בחדר הכושר ולהיזכר בשמות הלטיניים של השרירים שכואבים לכם כעת ברגליים.
פיזיולוגיה
אחרי שסיימו את פרק האנטומיה בקורס, פונים כעת התלמידים ללימוד פיזיולוגיה. על פי הגדרה פיזיולוגיה הוא חקר תפקוד הגוף החי. במילים אחרות, איך מתרחשת מערכת היחסים בין התאים בזמן פעילות גופנית, אילו חומרים או הורמונים מפריש הגוף בזמן עבודה כזו או אחרת, מהם התהליכים המתרחשים בזמן מאמץ של קבוצת שרירים אחת או שנייה וכן הלאה.
פרק הפיזיולוגיה נחשב לאחד הפרקים הקשים ביותר במסגרת קורס מדריכי אירובי משום שהוא דורש מהתלמידים לא רק ללמוד בעל פה את שמות התהליכים, אלא גם להבין אותם, לשנן אותם ולהצליח להשליך אותם נכונה גם על קבוצות שרירים שלא נלמדו ספציפית לעניין זה.
עזרה ראשונה
בדיוק כפי שמורים מחויבים בקורס עזרה ראשונה, בדיוק כפי שנהגי רכב ציבורי נדרשים לעבור קורס עזרה ראשונה, כך גם על מדריכי ספורט להשתתף בקורס עזרה ראשונה על מנת לקבל את תעודת המדריך שלהם. במהלך הקורס הם ילמדו החייאת מבוגרים, ילדים ותינוקות, טיפול בתאונות דרכים, טיפול במחלות שונות (התקפי לב, מכות חום וקור, פרכוסים ועוד) ויתרגלו יכולות עמידה בתנאי לחץ.
למרות שזה נחשב אולי לאחד החלקים הקלים יותר במסגרת קורס מדריכי אירובי, אין ספק שלימודי החייאה או חבישות למיניהם, יכולים להיות לא פשוטים ולעתים אף מלחיצים ומאיימים.
פציעות ספורט
כפי שכל מתעמל יודע (וכפי שכל עצלן חוזר ואומר לעצמו) עיסוק אינטנסיבי בספורט כרוך בפציעות שונות ומשונות. החל מברכיים כואבות, דרך גב שכשל, דרך קרסול נקוע וכלה בהתייבשות או הקאות. מדריכי אירובי לומדים במהלך הקורס כיצד לסייע למתאמנים שסובלים מבעיות שונות, מה לייעץ להם, מאיזה תרגילים עליהם להימנע ואיזה תרגילים ניתן להציע להם כתחליף לפעילות שהיו רגילים לבצע.
החלק המעשי
עם תום הפרקים העיוניים (אלו המוזכרים למעלה ועוד פרקים נוספים) מתחילים תלמידיקורס
מדריכי אירובי לעסוק באופן אינטנסיבי יותר בחלק המעשי של ההדרכה. הם ילמדו מתודיקה ויתרגלו אופן בניית שיעור, הם ילמדו כיצד להדגיש את ההבדל בין שיעור חיטוב ועיצוב המבוצע על מזרן לבין שיעור חיטוב ועיצוב הנעשה בעזרת כדור פיט בול. הם יעבירו שיעורים לחבריהם לקורס תוך שהם מקבלים דגשים שונים וחיזוקים חיוביים ושליליים ובעיקר יחזרו שוב ושוב על כל אותם תרגילים שהם מכירים כמתאמנים, בדרכם להיות מאמנים.
להמשך קריאה: