אין ספק שחלק מהתפקידים המאתגרים ביותר בשוק העבודה שייכים למקומות שבהם עובדים עם ילדים. בניגוד גמור לתגמול הכלכלי, אנשי חינוך מבלים מידי יום במקומות העבודה שלהם תוך שהם צריכים לנהל את עצמם וחבורה של ילדים או נערים, שהיכולת לנהל אותם שואפת לאפס.
רבים בוחרים לעסוק במקצועות החינוך מסיבות שונות: הם נמשכים לעבודה עם ילדים, הם רואים את החשיבות הגדולה שבחינוך הדור הבא, הם מוכשרים בהנהגת הגיל הרך או שהם פשוט לא רואים את החלפת המילים כוויכוח, אלא כדיאלוג תמים.
חלק מאותם אנשים המבקשים לעבוד עם ילדים יצטרפו בשלב מסוים לאחת מבין מאות מסלולי הלימוד לעבודה עם ילדים:תואר ראשון בחינוך
, קורסי ניהול משפחתונים,
קורס מטפלות
וכן הלאה. עם זאת, למרות ההבדלים הרבים בין הגילאים השונים ובין הדו שיח השונה מגיל לגיל, קיימים כמה כלים המשותפים לכל גיל בכל זמן:
טיפ מספר אחד: היי ברורה
זה לא משנה אם סיימת קורס מטפלות או שאת מחנכת כבר שנים רבות, כשאת מדברת עם הדור הבא היי ברורה ככל הניתן. ילדים אינם מגיבים טוב לעמימות ולחוסר בהירות. כשאת רוצה משהו – אמרי בדיוק מה את רוצה, כשאת מבקשת דבר מה – בקשי בצורה ישירה, כשאת מסרבת לבקשה – סרבי בצורה חד משמעית. ככל שתהיי ברורה יותר, כך גם הוויכוח יתמעטו והמתח יתמוסס.
טיפ מספר שתיים: היי עקבית
סיימת קורס מטפלות או לימודי חינוך ועכשיו את עובדת במשפחתון לגיל הרך / עם ילדים בגיל הרך . הילדים ניגשים אליך ומבקשים לעסוק בפעילות שאין זה הזמן לה. את מסרבת והם מבקשים שוב, ילד אחד הולך והשני חוזר, הם מפצירים ומבקשים וחוזרים ובוכים? אל תיכנעי, אלא אם כן החלטת שהם צודקים. היי עקבית ועמדי מאחורי ההבטחות או הסירובים שלך.
טיפ מספר שלוש: קחי הפסקות
כמה שאת אוהבת את הילדים ואוהבת את העבודה, הרי רק בגללם הצטרפת בכלל למסגרת של
קורסים
למטפלות או ללימודי חינוך , דעי גם לקחת הפסקה בעת הצורך. יום חופשי, חצי יום חופש קבוע במערכת או אפילו סוף שבוע רגוע מפעם לפעם, יכולים לתדלק אותך להמשך הדרך ולתת לילדים מטפלת רעננה ושמחה.
טיפ מספר ארבע: אל תיקחי ללב
ילדים לא לוקחים שבויים. הם רואים את מה שהם רוצים לראות, הם מבקשים את מה שהם חושקים בו והם יודעים לנווט את הבכי שלהם בהתאם לתגובה שלך ולעתים אף ללא קשר אליה. כל עוד תכירי בעובדות אלו תוכלי לנווט את דרכך בעבודה בהצלחה יתרה. אין הדבר אומר שיש להתעלם מהם או לאטום את הלב כשהם בוכים, אך עליך מוטלת החובה לסייע להם לשלוט ברצונות שלהם וללמוד לקבל סירוב גם כשהדבר לא ממש מתאים להם.
טיפ מספר חמש: הקפידי לא לדעת
אחד מהדברים שתלמדי במסגרת קורס מטפלות או במסגרתלימודי חינוך לגיל
הרך הוא שעליך לגרות את הסקרנות של אותם עוללים. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא להיות סקרנית בעצמך. אם הם שואלים אותך משהו ואת לא יודעת את התשובה, את יכולה לבחור לענות להם תשובה מעורפלת או פשוט להגיד 'לא יודעת' ויחד איתם לבדוק את הנושא. על ידי כך שתראי להם איך לחפש תשובות במקרים של חוסר ידע, תוכלי לסייע להם להיות יצורים סקרנים וחקרנים, וזה בעצם כל הסיפור.
להמשך קריאה: