כל אחד מאיתנו זקוק ליועץ פנסיוני על מנת שנוכל להינות מרווחה בשנות הזיקנה שלנו, ולא נאלץ לעבוד גם בגיל מבוגר מאוד. הייעוץ הפנסיוני הינו מקצוע מאתגר ומספק אשר מפוקח על ידי רשות ניירות הערך ומעניק לעוסקים בו הכנסה נאה ויציבה.
הרפורמה שהנהיג בנימין נתניהו בקרנות הפנסיה כששימש כשר אוצר בממשלתו של אריק שרון יצרה מקצוע חדש במשק, יועץ פנסיוני. במסגרת הרפורמה, הלאימה המדינה שמונה קרנות פנסיה של ההסתדרות, בטענה כי הגרעון האקטוארי שלהן גבוה ולפיכך לא יוכלו לעמוד בהתחייבותיהן. באותה ההזדמנות שינה נתניהו את תנאי החסכון של הקרנות והביא אותן להשקיע חלקים מאוד משמעותיים של הכספים שברשותן בשוק ההון. דבר זה הביא לכך שהחוסכים, שעד עתה לא יכלו לשנות דבר בקרן הפנסיה שלהם, ולמעשה גם לא היתה להם סיבה לעשות זאת, מצאו את עצמם עומדים אובדי עצות מול מונחים שאינם נהירים להם, כשהם נאלצים לעשות בחירות שונות.
בשלב זה, נכנסו למעגל החוסכים אשר זקוקים לשירותיהם של יועצים פנסיוניים מאות אלפי בני אדם, חלקם צעירים שרק עתה השתחררו מהצבא וחלקם על סף גיל הפרישה. במקביל, הוחלט כי עובדי שרות המדינה ואנשי קבע חדשים, לא יוכלו להכנס למסלול של פנסיה תקציבית, דבר אשר הכניס למעגל החוסכים בקרנות הרגילות, אוכלוסיות חדשות לחלוטין. בנוסף הוחלט כי יועצים פנסיונים יחוייבו בקבלת רשיון מרשות ניירות הערך ובסטאז' של 9 חודשים, וזאת כאשר הלימודים עצמם אורכים כשנתיים. כעשור לאחר הרפורמה של נתניהו, ערך שר האוצר משה כחלון רפורמה משלו. הוא חייב עצמאיים לחסוך לפנסיה, ובכך הכניס למעגל החוסכים עוד מאות אלפי בני אדם, כשבמקביל הוא הקים שתי קרנות פנסיה בחסות המדינה אשר גובות דמי ניהול מופחתים.
רוב רובם של החוסכים הללו אינם מבינים דבר וחצי דבר בנושאים פנסיוניים, הם חוסכים לפנסיה, תוך תקווה ואמונה כי ביום שיפרשו מעבודה יהיה ברשותם סכום מספיק אשר יאפשר להם להנות מקיצבה גבוהה מספיק שתאפשר להם לחיות ברווחה בשנות הזיקנה שלהם. אלא שבמקרים רבים מדיי, חוסר ההבנה של החוסכים גורם להם לבחור בתכנית שאינה מתאימה לצרכיהם, וכאן נכנס לתמונה היועץ הפנסיוני. תפקידו של היועץ הפנסיוני הינו להתאים לכל חוסך את הפנסיה הנכונה עבורו, תוך התחשבות בגובה המשכורת שלו, גילו, הנכסים הנוספים שברשותו ועוד. בנוסף, על היועץ הפנסיוני לנסות להפחית את דמי הניהול שמשלם החוסך לקרן הפנסיה עד למינימום האפשרי. כאן נכנס לתמונה אפקט מקום העבודה: אם החוסך עובד במקום עבודה גדול דוגמת התעשייה האווירית או הנמלים תנאי הפנסיה שלו יהיו מצוינים. קרן הפנסיה תגבה מהמבוטחים דמי ניהול נמוכים במיוחד, וזאת בשל כוח המיקוח הגבוה של הוועדים. לעומת זאת אלה העובדים במקומות עבודה קטנים עלולים לשלם עד 6% מההפקדות ועד 0.5% מהחיסכון, ולכן להם כדאי מאוד לעבור לקרנות הפנסיה הנמצאות בחסות המדינה.
אם ברצונכם להפוך ליועצים פנסיוניים, הנכם מוזמנים לבחור ממגוון הקורסים המוצעים באתר ולצאת לדרך חדשה.