ריבוי בתי הספר למנהל עסקים בארץ מעלה את השאלה המתבקשת: איפה הכי כדאי לי ללמוד לתואר ראשון במנהל עסקים. בעבר, כשמכללות מעטות לימדו לתואר ראשון במנהל עסקים, כלל לא הייתה התלבטות. החלטנו שאנחנו רוצים ללמוד, חיפשנו דירה באזור המרכז ונרשמנו.
היום אפשר ללמוד לימודי תואר ראשון במנהל עסקים בצפון, תואר ראשון במנהל עסקים בדרום, תואר ראשון במנהל עסקים במרכז ואפילו אפשר ללמוד תואר ראשון במנהל עסקים בחו"ל והעלילה מסתבכת.
קריטריון מספר 1: מיקום
מיקומה של המכללה המציעה תואר ראשון במנהל עסקים הוא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר, לאו דווקא משום שאתם מחפשים אוויר הרים צלול כיין, אלא משום שאתם צריכים מהו סל ההוצאות שלכם. אם תחליטו להישאר לגור אצל ההורים כדי לחסוך כסף, תאלצו לחפש לימודי תואר ראשון במנהל עסקים ברדיוס סביר למקום המגורים. אם אתם שוכרים דירה בירושלים ולא מתכוונים לוותר עליה, כנראה שלא תירשמו לתואר ראשון במנהל עסקים בצפון הרחוק.
קריטריון מספר 2: תחומי עניין
בעוד קורסי הבסיס בלימודי תואר ראשון במנהל עסקים הם פחות או יותר זהים ממכללה למכללה, הרי שלימודי הבחירה במנהל עסקים שונים והסילבוס הכללי משתנה בהתאם. אם אתם יודעים באופן ודאי שתרצו להתמחות במשאבי אנוש ובעצם ללמוד תואר ראשון במנהל עסקים ומשאבי אנוש, אין סיבה שתירשמו למכללה שאינה מציעה תחום התמחות זה. הדבר נכון גם לגבי לימודי תואר ראשון במנהל עסקים וכלכלה, תואר ראשון במנהל עסקים ושיווק וכן הלאה.
קריטריון מספר 3: עלות
למרות שרוב המכללות והאוניברסיטאות מיושרות על אותו קו של מחיר, עדיין קיימות כמה תוכניות לתואר ראשון במנהל עסקים שעלותן שונה מזו של השאר. אין ספק שכבעלי תואר ראשון במנהל עסקים אתם מתכננים להרוויח הרבה כסף בעתיד, אבל אם תסתכלו על המאזן הכלכלי שלכם כרגע, אולי כדאי שתחליטו מתוך מה שיש ולא מתוך מה שאמור להיות.
קריטריון מספר 4: חברים
זה נכון שעם חבר'ה לא משלמים בסופר ושגם כשיש לכם 250 חברים בפייסבוק זה לא מתרגם את עצמו ל- 250 שקלים נוספים בבנק, אבל האמת צריכה להיאמר: שימוש נכון בקשרים ויצירת הקשרים חברתיים מתאימים בהחלט תקדם אתכם בעולם בכלל ובעולם העסקים בפרט. במילים אחרות, אם תלמדו עם הבן של אחד מהמנהלים הבכירים במשק בהחלט יכול להיות שהוא אחר כך גם יסדר לכם עבודה. זה אולי יעלה לכם יותר במהלך הלימודים אבל אתם בהחלט יכולים להסתכל על זה בתור השקעה משתלמת.
קריטריון מספר 5: תנאי קבלה
למרות שגורם זה נכתב אחרון, אולי יש להתייחס אליו בתור הגורם הראשון במעלה. אתם יכולים לתכנן ללמוד במוסד אקדמי מסוים, למצוא דירה באזור של מכללה ספציפית או לתכנן איך תשלבו לימודים עם עבודה באוניברסיטה נבחרת, אבל האמת היא שאם לא תצליחו להתקבל אל אותו מקום, אתם יכולים לשכוח מזה. אם אתם נעולים על מכללה אחת ורק בה תרצו ללמוד לימודי תואר ראשון במנהל עסקים אך כרגע ממוצע הבגרות שלכם אינו רלבנטי והפסיכומטרי ממש לא בכיוון, קחו לכם פרק זמן של הפסקה ושפרו את הציונים. בסופו של דבר, הם אלו שיבחרו ואתם חייבים לוודא שיבחרו אתכם.
להמשך קריאה: