מקצועות הביוטכנולוגיה מציעים לך השתלבות מיידית ומשתלמת בשוק העבודה כיום, זהו אחד המקצועות המבוקשים ביותר בשוק העבודה, אשר יעניק לכם אפשרות להשתלב בתחום המעניק משכורות גבוהות ואפשרויות רבות לאקסיט מוצלח.
אנשים שאינם מגיעים מתחומי הביולוגיה, הכימיה וההנדסה לא תמיד יבינו מה באמת לומדים במסגרתלימודי ביוטכנולוגיה
. האם לוקחים קורסים בביולוגיה? האם לומדים כימיה לעומק? האם ביוטכנולוגיה היא מדע שעומד בפני עצמו הוא שביוטכנולוגיה אינה מייצרת דברים חדשים, אלא מלקטת מהמצע שיש בכל מדע בנפרד?
במקום לשבת ולהסביר מה זה אומר ביו טכנולוגיה ומה בעצם לומדים בקורסי ביוטכנולוגיה, כדאי פשוט להסתכל על חלק מהמגוון הרחב של עבודות שיכולים בוגרי ביו טכנולוגיה להגיש אליהם את מועמדותם:
מהנדס מזון – בוגר קורס ביו טכנולוגיה יכול להשתלב במפעלי מזון בתפקיד מהנדס מזון, אחראי על תהליכי מזון, מתכנן מערכות מזון וכן הלאה.
אחראי מעבדה – הודות לשילוב בין מקצועות מדעי החיים, בוגרי לימודי ביוטכנולוגיה רבים משתלבים בשוק העבודה בתפקידי אחראי מעבדה. הם בונים רשתות ביולוגיות, הם אחראיים על תפעול שוטף של מעבדות והם מסייעים לצוותים החוקרים להגיע לתוצאות אמת ללא תקלות.
תועמלנות רפואית – הכרת המרכיבים המופיעים בתוך תרופות ושליטה באוצר המילים הביולוגי מאפשרת למסיימי קורס ביו טכנולוגיה להיות תועמלנים רפואיים. מה שזה אומר זה שהם משווקים תרופות בפני רופאים ומוסדות רפואיים, הם משתתפים בכנסים והם עובדים הרבה בשטח ומחוץ למשרד.
יועץ מדעי – חברות תרופות רבות מבקשות לגייס אליהם בוגרים מלימודי ביוטכנולוגיה כיועצים מדעיים. הם משתתפים בהרצאות מתחומים שונים, קוראים מאמרים ומנהלים דיונים ערים עם יועצים רפואיים ברחבי העולם ומשלבים את הידע שרכשו בלימודי ביו טכנולוגיה עם עולם המעשה.
מחקר ופיתוח – מעבר ליכולותיהם כאחראי מעבדה, בוגרי קורס ביו טכנולוגיה יכולים להשתתף במחקר באופן פעיל, להציע הצעות לפיתוח ולהיות חלק מצוות חוקרים בתעשייה או באקדמיה.
בקרת איכות – אחד מהפונקציות החשובות ביותר במפעל היא בקרת האיכות המופעלת על התהליכים השונים ועל המוצר. במסגרת לימודי ביוטכנולוגיה רוכשים הלומדים כלים רבים המאפשרים להם לבקר תהליכי מוצר ולהפוך לאנשי בקרת איכות מעולים, בייחוד במפעלי מזון.
להמשך קריאה: