לא רק חרדיות חובשות פאות. הפאות הן אביזר המשמש במספר מגזרים למטרות שונות, ולמעשה הולך אחורה עד מצרים העתיקה בה גם גברים וגם נשים חבשו פאות. הפאות נעלמו מהאזור עם הכיבוש המוסלמי במאה ה-7 אך חזרו בעקבות היהדות החרדית.
שוק הפאות מגלגל עשרות מליוני שקלים מדיי שנה בישראל בלבד. רוב הפאות מיועדות כמובן למגזר החרדי בשל הציווי "שיער באישה ערווה" אך קיימות פאות המיועדות לנשים חולות, כאלה המיוצרות עבור התיאטרון ועוד. על מנת להכיר את ענף הפאנות אספנו עבורכן מספר עובדות:
עובדה מספר 1: לא רק חרדיות לובשותפאות
למרות שהאסוציאציה הראשונה שעולה עם המילה פאה היא העולם החרדי, הרי ששימוש בפאות הוא הרבה יותר רחב ממה שנדמה. זה נכון שנשים רבות בעולם החרדי בפלגים מסוימים לובשות פאות כדי לכסות את הראש והן לא צריכות מעצבים שלמדוקורס ספרות
.
נכון שנשים נעזרות בפאות במקרים רפואיים ורק מחכות עד שלימודי עיצוב השיער של החברה ישתלמו להן, אבל האמת היא שפאות באות לידי שימוש גם בתוךקורס עיצוב שיער
, בלימודי תסרוקות ואצל ספרים שמבקשים להתאמן, ללמוד עי
צוב שיער חדש ולהתמקצע.
עובדה מספר 2: גם פאות דורשות צדק חברתי
כמו בכל מקום וכמו בכל דבר גם בשוק הפאות יש זול ויש יקר וגם בשוק הפאות קיימים טווחים גדולים מאוד ואיכויות שונות מאוד בין פאה לפאה. מחיר פאה איכותית יכול לעמוד על אלף דולר (כן, דולר) ומחיר פאה פשוטה ביותר יכול להיות גם מאה שקלים. וההפרש? עליכם.
עובדה מספר 3: שיער למכירה
חלק גדול מהפאות מתהדרות בשיער שהוא שיער אמיתי לחלוטין שנמכר למטרה זו בדיוק. אין נשים רבות בארץ שמוכרות שיער לפאות, אבל השוק העולמי מפצה על זה וחנויות המתמחות באביזרי עיצוב שיער לפאות משווקות שיער אמיתי המיובא מאסיה ומאירופה.
עובדה מספר 4: עובדים עליכם בידיים
עוד משתנה שגורם להבדל בין איכות פאות הוא האופן שבו הפאה ארוגה. החלק שמחבר בין השערות בפאה בנוי מרשת שיכולה להיות תעשייתית או ארוגה ביד. מן הסתם פאה שעוצבה ונארגה ביד תהיה יקרה יותר ואיכותית יותר מפאת מכונה. קיימים לפאה חלקים רבים, טכניקות שזירת שיער רבות ומי שיוצר פאה בעבודת יד יודע כמה המלאכה עדינה וסיזיפית.
עובדה מספר 5: יש דבר כזה תספורת לפאה
בקורס פאנות, קורסי עיצוב שיער נלמדות טכניקות רבות להכנת פאות לצד השיטות שבהן מעצבים שיער פאה, חופפים שיער פאה, מטפחים ועושים פן לפאה. נשים רבות לוקחות את השיער שלהן למספרה, משאירות אותו שם (או נשארות איתו ביחד) ומחכות בסבלנות עד שהשיער מסיים עם הפן שלו, עם התספורת שלו או עם הטיפול המפנק שלו.
להמשך קריאה: