מזמן התרגלנו שהמחשב הינו כלי חיוני בחיינו, אם לשליטה, ניהול או לשם ביצוע מגוון פעילויות יום יומיות אחרות. כיום, אין בעל מקצוע או אדם פרטי שמרשה לעצמו שלא להחזיק מחשב. ממשרדי ענק ועד בתים דלים, רופאים, עורכי דין, טכנאי מחשבים ובעלי מכולת בכולם עזר השליטה המרכזי הוא מחשב.
מכיוון שאור לכל יום אנו מגלים עולם חדש של טכנולוגיות ומכיוון שגם על התפתחות המחשבים לא פסחה הקדמה, ממשיך ועוד ימשיך שנים רבות, המחשב, למלא גורם מרכזי בחיינו. מכיוון שכך הדבר, איננו יכולים להרשות כי למחשב שעליו אנו מסתמכים באדיקות רבה כל כך יקרה כל רע ועל כן עלינו לנקוט בכל פעולה אשר תמנע כשל או אירוע שישבית את מערכת המחשב ותצריך תיקון מחשבים, במישרין או בעקיפין.
טפילים הרסניים כגון וירוסים, סוסים טרויאניים ותוכנות מזיקות אחרות הם רק חלק ממגוון הסכנות שאורבות למחשב שלנו ומביאות אותנו אל טכנאי מחשבים בבהילות, אך את הסכנות האמיתיות אנו כנראה מייצרים בעצמנו ואפילו לא יודעים.
במאמר זה נלמד כיצד להגן ולשמור על המחשב, נספק לכם מידע חשוב בדבר שימור ביצועיו של מרכז העצבים שלנו וכן נספק מספר טיפים שלבטח יסייעו בהארכת חייה של קופסת המחמד שלנו, כל אלו בלי להזדקק אפילו לטכנאי מחשבים או לשירות תיקון מחשבים . בעצם אני מנסה להעביר לכםקורס מחשבים
אונליין. או יותר נכון - הכשרתטכנאי מחשבים
אונליין, ככה בחמש דקות תרכשו מקצוע חדש.
נקה את המחשב שלך. עוד בהיותו בקופסא, נוצץ, חדש ומבריק, זוכה המחשב ליחס אישי כאשר נרגש אתה מתקין בו את מערכת ההפעלה.
זו התוכנה הראשונה שיכיר בחיים והיא תהיה זו אשר תעשה בו סדר לאורך כל ימי חייו. מערכת ההפעלה שזה עתה הזנת למחשב שלך, מורכבת ממספר סדרות של תהליכים אשר יוצרים במחשב סדר חשיבה ודפוס פעולה מסוים ומאפשרים את עבודתו הרציפה.
במהלך הימים הבאים, תתקין לבטח עוד מספר תוכנות ויישומים במחשב, הצטברות רצף התהליכים הזה, יוביל בהדרגה את המחשב להאטה כללית בקצב החשיבה שלו, תהליכים שפעם עשה המחשב בדקה יעשו איטיים, באגים יחלו להופיע, ואתה? תעמוד נבוך ולא תדע מדוע המחשב הזדקן לך כך לפתע. אל דאגה, לכל דבר יש פתרון והפעם הוא אפילו דיי פשוט: לפני שאתה רץ לטכנאי מחשבים, פשוט נקה את המחשב שלך.
נכון, זה כיף ואפילו נחמד שכל היישומים נמצאים על גבי המחשב והם זמינים לפעולה תמידית, אך האם באמת יש לך צורך בכולם? האם לא הגיע הזמן להפטר מחלק? אם התשובה חיובית, תוכל להקל על פעולת המחשב תוך מספר דקות. איך עושים את זה? כל שעליך לעשות זה לגשת ל"לוח הבקרה" ומשם להפעיל את האפליקציה שנקראת "הסרה או התקנה של תוכניות" כעת בחר מתוך הרשימה הנגללת שתוצג על גבי המסך את התוכנה שאותה אתה מעוניין להסיר, בחרת? קדימה, תלחץ על כפתור ההסרה. מה לא כדאי לעשות? לא מומלץ לבצע הסרה של תוכנה שאיננו מכירים מכיוון שזו עשויה להיות חיונית לצורך פעילות תקינה של מערכת ההפעלה או רכיבים בחומרה המותקנת במחשב. אין כניסה למזיקים אחד הגורמים המשמעותיים שמאלצים אותנו לבחון את ביצועי המחשב שלנו הם המזיקים למיניהם.
וירוסים' רוגלות וסוסים טרויאנים ועוד, הם רק חלק מתוכנות אויב אשר גורמות להאטת עבודת המחשב במקרה הטוב ועד להשבתתו במקרה הגרוע. במלחמתנו נגד המרעין בשין הללו ניתן להשתמש בתוכנות אנטי וירוס, חומות אש ומגנים אחרים המצויים בשוק. לסקירה נרחבת אודות הפתרונות המומלצים לניקוי תוכנות זדוניות ניתן לנווט לעמוד "טיפים לטכנאי מחשבים מתחיל". מה לא כדאי לעשות? לא מומלץ להתעלם. התעלמות ממש לא תגרום למזיקים לעזוב את המחשב שלך. עדכן את המחשב שלך המחשב שלך הוא בעצם אוסף משוכלל של רכיבי חומרה (למעשה אוסף הרכיבים הפיזיים במחשב), אך מכיוון שרכיבים פיזיים לא יעבדו לבד ללא הנחייה או הפעלה ידנית, חיברו המהנדסים לכל רכיב פיזי מנהל התקן חכם שמטרתו להפעיל את החומרה באופן אוטומאטי. מנהל זה קרוי "דרייבר". עם הזמן והתקדמות הטכנולוגיה, מזדמנות לנו אפשרויות רבות ותכופות יותר לרענן ואף להחליף את מנהלי ההתקן שלנו בחדשים, פעולה זו, מעבר להיותה צורך של המערכת, תשדרג באופן ניכר את פעולת המחשב ותתאים אותו לסטנדרטים של התוכנות החדשות שהתקנת בסעיף הראשון במאמר.
איך עושים את זה? נכנסים לאתר היצרן או כל אתר במילה דרייברים, מחפשים את מנהל התקן שתואם למפרט המערכת במחשב שלנו ומורידים למחשב. מה לא כדאי לעשות? לא מומלץ להוריד למחשב מנהל התקן שאינו תואם לרכיבים המקוריים שלך, ביצוע פעולה שכזו עלולה להמית כליה על מערכת ההפעלה של המחשב או להאט את פעילותה בצורה ניכרת.
ללקק את הפצעים לאחר קרבות רבים בהם הפסיד המחשב לגורמי הזמן, למזיקים ולתהליכים אחרים הבנת סוף סוף שיש עלייך לקום ולעשות מעשה בכדי להשיב למחשב יכולות שאבדו. דקה לפני שתיגש לטכנאי מוסמך, נציע לך לבצע פעולה פשוטה שעשויה להחזיר עטרה ליושנה. בכל מחשב קיימת פונקציה חשובה שמשום מה נוטים המשתמשים להזניח – פעולת האיחוי. האיחוי מסדר מחדש את מבנה הקבצים על גבי הכונן הקשיח. למה זה חשוב ומה הצורך בפעולה זו? טוב ששאלת. בכל פעולה שמבצע המחשב נרשמות על גבי הדיסק הקשיח הוראות, תנועות ופעולות, אלו מבוצעות על בסיס מקום פנוי ולא על בסיס איזשהו סדר רציונאלי. כיוון שכך, נוצר לעיתים אי סדר שמקשה ומעיב על פעולת המחשב. האיחוי מטרתו אחת – סידור מחדש של רצף הפעולות על גבי הכונן הקשיח, עצם פעולה זו, מסדירה מחדש למעשה את פעולת המחשב שכן, סוף סוף נמצא מקום פנוי נוסף לשימוש. לצערנו, האיחוי הינה פעולה הנמשכת זמן רב, למרות זאת, מומלץ ואף רצוי לבצע את פעולת האיחוי מידיי יום במידת האפשר או בכל רגע בו הדבר אפשרי. איפה ניתן להשיג כלי איחוי? מערכת ה- Windows כוללת כלי איחוי מובנה אך הוא איטי יחסית לתוכנות אחרות הניתנות להורדה מהאינטרנט, אך הוא אינו נופל מהם באיכותו ומספיק בהחלט לשימוש הביתי. ביצוע האיחוי הינו מאוד פשוט: יש לגשת לתפריט "התחל" לבחור בכפתור "כל התוכניות" לפתוח את "עזרים" לבחור את "כלי מערכת" ואז ללחוץ "מאחה הדיסק". כעת נותר רק לבחור את הכונן אותו אנו מעוניינים לאחות וללחוץ על התחלת הפעולה. לא חייבים כמובן להסתפק בתוכנות איחוי של מערכות ההפעלה ואפשר כמובן להוריד אחרות, חינמיות מרשת האינטרנט. מה לא כדאי לעשות? לא מומלץ להפסיק את האיחוי באמצע התהליך, סבלנות, זה לוקח זמן אבל משתלם.
להמשך קריאה: