מדריכי אומניות לחימה יכולים להקדיש את חייהם לדרך בה הם בחרו ולעסוק אך ורק באומנות הלחימה על היבטיה הפיזיים והנפשיים, תוך הבנה כי היכולת להרביץ אינה העיקר אלא דווקא השלווה ותחושת השלמות שמעניקה אומנות הלחימה.
בניגוד לדעה הרווחת אומנויות לחימה אינן ייחודיות למזרח הרחוק, ולמעשה המזרח אסיאתיים אף אינם הראשונים לפתח אומנות לחימה. אומנות הלחימה העתיקה ביותר התפתחה במצרים כבר באלף השלישי לפני הספירה, וכללה לחימה באמצעות מקל ארוך או שני מקלות קצרים. אומנות לחימה זו גוועה לאיטה עם הכיבוש הרומאי של מצרים, אך הצורך של בני אדם להגן על עצמם בידיים חשופות, או לכל היותר באמצעות מקלות הביא לפיתוחן של אומנויות לחימה שונות בכל רחבי הגלובוס, כאשר רובן אכן מגיעות מהמזרח הרחוק. עם זאת קיימות אומנויות לחימה שפותחו בפולינזיה, ברזיל, רוסיה, ישראל (קרב מגע), תימן, פיליפינים ועוד.
למרות, ואולי בגלל ההיבט הפיזי הדומיננטי שבאומנויות הלחימה, מדגישות כל האומנויות את ההיבט של הנפש, חלקן לוקח היבט זה אל המקום הדתי, וחלקן מסתפק בחיבור של אדם אל עצמו. היבט זה עובר כחוט השני בכל אומנויות הלחימה עד שנדמה כי לא תיתכן אומנות לחימה בלעדיו. אלה העוסקים באומנויות הלחימה השונות מדווחים על שלוות נפש ואף על החלמה מבעיות נפשיות קלות כגון דכאונות. העיסוק בחיבור אל האל או אל הנפש יוצר אצל המתאמנים תחושה של שלמות ורוגע המתבטאת בכל תחום בחייהם.
בניגוד למה שניתן לחשוב, העוסקים באומנויות לחימה אינם אנשים אלימים. מחקרים שנעשו בנושא מגלים כי ככל שהעיסוק באומנות לחימה עולה, כך האלימות בשאר תחומי החיים יורדת. חלק מאומנויות הלחימה אף מדגישות נושא זה והופכות אותו למנטרת חיים אצל המתאמנים, כך שמאסטרים באומנויות לחימה עשויים לעשות המון על מנת להימנע מעימות פיזי למרות היתרון הברור שיש להם בעימותים מעין אלה.
אומנות לחימה היא למעשה דרך חיים אשר משפיעה על האדם ועל הסובבים אותו בכל תחומי החיים. המשמעת העצמית הנדרשת על מנת להתמיד בתחום, הופכת את המתמחים באומניות לחימה לתלמידים מצטיינים גם בתחומי לימוד אחרים ולעובדים מבוקשים בכל תחום בו הם יבחרו. ניתן כמובן גם להישאר בתחום ולהפוך למדריכי אומנויות לחימה.
על מנת להפוך למדריכי אומנויות לחימה, עליכם תחילה להתאמן מספר שנים ולהגיע לדרגת מאסטר באומנות הלחימה הספציפית בה בחרתם (חגורה כחולה באומנויות המזרחיות או דרגה מקבילה באומנויות האחרות), לאחר מכן עליכם לעבור קורס מדריכי אומנויות לחימה באורך של 200-250 שעות לימוד, ואשר כולל בתוכו גם קורס עזרה ראשונה.
אם ברצונכם להפוך למדריכי אומנויות לחימה, הנכם מוזמנים לבחור ממגוון הקורסים המוצעים באתר ולהמשיך לצעוד בדרך בה בחרתם.