כיצד מתחילים ללמוד צילום? כיום אנחנו נמצאים בעידן שלאחר המהפכה הדיגיטלית הגדולה וכולנו יכולים לצלם בצורה מאוד גמישה ונגישה עם מצלמות מאוד איכותיות שבעבר עלו אלפים רבים של שקלים.
הרבה אנשים רוצים ללמוד צילום אך אינם יודעים מהיכן להתחיל, הרי כולנו מצלמים אינספור תמונות אבל האם אנחנו מצליחים להפיק את המירב מהמצלמה או מהסמארטפון שברשותנו? התשובה היא שרובנו אפילו לא מתקרבים לכך מכיוון שעל מנת לצלם בצורה טובה ואיכותית יש צורך בידע נרכש . קיימים מספר כלים מאוד נוחים המאפשרים לכם להכנס לעולם הצילום הדיגיטלי בצורה נוחה ונעימה ככל האפשר, אך שימו לב כי מדובר בכלים בסיסיים בלבד:
1. מאמרים בנושאי צילום – האינטרנט הוא כלי מאוד זמין ונוח ובזמננו החופשי אנו יכולים להכנס לאתרים ולקרוא מאמרים בנושא צילום שיעזרו לנו להבין את עולם הצילום
2. ניסוי וטעייה – דרך פשוטה מאוד אחרת היא לנסות את המצלמה עם הפונקציות הידניות שלה ותוך כדי כך להבין את המאפיינים השונים של הצילום וכיצד הם משפיעים על התמונה
3. פורומים של צילום – ניתן להכנס למגוון פורומים בנושאי צילום באינטרנט ולקרוא תגובות של אנשים על צילומים, לפרסם צילומים ולקבל תגובות ולהגיב לאחרים וללמוד תוך כדי כך.
4. קורס צילום – ישנו מגוון עצום של קורסי צילום בארץ, אבל כיצד אנו בכל זאת נבחר את הקורס המתאים לנו ביותר? כדאי להקפיד על הדברים הבאים:
א. מיהו בית הספר? האם זהו בית ספר "אמיתי" עם מבנה של בית הספר, משרדים, מוניטין וקהל בוגרים, ולא סתם מישהו שמלמד שיעורים פרטיים.
ב. מי הם המדריכים? בסופו של דבר, מה שהכי חשוב הוא המדריכים של בית הספר, איך הם בתור צלמים ויותר חשוב – איך הם בתור מדריכים. תריצו עליהם חיפוש באינטרנט ותיראו מה רושמים עליהם, תסתכלו על גלריות צילומים שלהם, תשאלו עליהם בפורומים של צילום ואפילו דברו עם בוגרים של הקורס ותשאלו על שביעות רצון ועד כמה הם יצאו עם ידע חדש ומועיל.
ג. מהו הערך המוסף של בית הספר? מעבר למדריכים, יש בתי ספר שמעניקים ערכים מוספים כמו קורסים מתקדמים, מפגשי צילום, מדיניות של אחריות, שיטות לימוד חדשניות, השלמת מפגשים שפספסתם בתדירות גבוהה, מהו יחס החניכה (כמה תלמידים לכל מדריך) והאם מקבלים תעודה בסוף הקורס.
להמשך קריאה: