הרבה יודו בכך בכל פה. הם פשוט רוצים לאכול ולבשל טוב. אולם, אין להם ממש תמיד חשק אמיתי להתחיל עם כל העסק של הבישול. מדוע? כי זה מלכלך ודורש הרבה שילוב כלים הם ימצאו גם עשרות ומאות סיבות מדוע לא להתחיל בכך. אולם, אם כך כיצד יהיה להם על השולחן מזון בטעם בלתי נשכח? ומה הם יוכלו לעשות בכלל במטבח?
ההנאה שבישיבה בבית ובאכילה לא תמיד מסתיימת ומסתכמת בלעיסת המזון בלבד. בפעמים לא מעטות האכילה עצמה היא המפתח לפתיחת מנעולי החשק להמשיך ולהכיר דרכי הכנת אוכל, שיטות בישול ואפייה מגוונות ואפילו את תפריטי המטבחים העסיסיים ביותר מכל קצוות תבל. עולם שלם מרהיב, נדיב וגם מפיץ ניחוחות ממתין לכם מעברו השני של החשק להצטרף אליו.
תוכלו ללמוד בשיעוריקורס בישול
פרקטיקת ההתמצאות במטבח (וגם בטעמי הפה, התיבול, הטיגון והבישול) המון דברים. ואם תבחרו תחום ספציפי של בישול ואפייה תוכלו גם להתמקד ספציפית בקורס קונדיטוריה
(הכנת מאפים, עוגות לחמים ובצקים וקינוחים) או בכל תחום שמעניין אתכם.
מטבחים מגוונים לעומת מאכלי מטבח אחד בלבד
תוכלו לאכול מאכלים נהדרים, עסיסיים, טעימים מעין כמותם, לאחר שאף תכינו את הכל לבדכם. הטעם להמשיך לקרוא מתברר כטעים לחיך. ככל שתלכו לקורס שמתאים לכם ולטעמכם כך תגבירו את מיומנותכם לשלוט בהכנת מאכלי מטבחים פולניים, טריפוליטאיים, תימניים, גרוזינים, איטלקיים, ספרדיים,גרמניים, ועוד. יש לכם המון אפשרויות והמון טעמים להכיר. הצטרפו לקורס אפייה
ובישול לפי טעמכם. מדוע להכין תמיד מאכלי מטבח אחד בלבד ? יש טעם ? לא ממש, הוא תמיד חוזר על עצמו.
להכיר שיטות בישול שונות. מקצועיות יותר
שיטות בישול הן משהו שונה שמפיק טעם אחר לכל מזון. ניתן לקחת לדוגמה את אותו מאכל – כמו לדוגמא, לשם ההמחשה – סטייק ועוף ולהכין מהם מעדנים בטעמים אחרים לחלוטין. האפקט השונה של הטעם נוצר תמיד לא בהכרח מתוך טעמי המזון עצמו (שאגב, אינם קבועים) אלא מעצם שיטות בישול ואפייה שונות ומגוונות. נלמד זאת עם קורס מקצועי. נגלה סודות של דרכי הכנת מזון מיוחד.
ללמוד לתבל נכון את המעדנים ואת המאכלים
חלק אינטגראלי מהכנת מזון הוא עניין התיבול. אין זה סוד שמאכלים מושלמים מקבלים טעמיהם בעזרתם האדיבה והנדיבה של תבלינים מפתים ורעננים. המביטים ביד או שתי אצבעות של שף המתבל אוטומטית את המזון – שמים לב היטב לעניין זה. כורכום, פלפל חריף, פפריקה מתוקה, פטרוזיליה קצוצה (כתבלין) מעוררים תיאבון ומוסיפים המון. בואו ללמוד על תיבול נכון מתאים ומקצועי יותר. תורת התיבול חשובה למדי. זה כדאי.
להגיש מאיר עיניים נכון ומפתה
להגיש מאיר עיניים זה גם חלק נכבד מכל העסק. קורסי בישול אפייה ולימודי טבחות ילמדו אתכם כיצד להגיש בצורה אסתטית ומאירת (ומעירת) עיניים - מאות סוגים של תבשילים עוגות וקינוחים. רק בחרו מה ברצונכם ללמוד והפיקו הנאה מושלמת. בקיצור גם אם זה נשמע לכם דו משמעי – ואתם מבקשים מעצמכם בכל לשון להיות במטבח – בסוף אכן תגיעו לשם. השאלה היא רק עם איזה ידע. "רגיל", "משעמם" או של מעל ומעבר לשגרתי.
חומרי הקורסים ונושאי השיעורים
כל קורס בישול, קורס אפייה וקורס טבחות מציע לך שורות נושאים שונה במקצת הנלקחים מתוך הדברים העיקריים הבאים: צורות בישול ואפייה, מבוא למאכלים ולקבוצות מזון, כלים המשמשים אותנו במטבח, תורת התבלון, למידת צורות הגשה, טכניקות אפייה (ענייני תבניות, טמפרטורות מתאימות ודגשים לתנורים), שמירה על כללי היגיינה טובה במטבח, הכרת מאכלי עדות ועוד. המון נושאים מרתקים ודינאמיים הכוללים ומקיפים את כל נושאי המטבח והמזון גורמים ללא מעטים לקחת לפחות קורס אחד או שניים על בישול, אפייה וגם קונדיטאות.
להמשך קריאה: