גמול השתלמות ניתן לעובדים שסיימו תוכניות לימודים מאושרות כחלק מהסכמי העבודה במגזר הציבורי בלבד. התוספת מתבטאת גם בפנסיה שיקבל העובד לאחר הפרישה ומכאן חשיבותה הגדולה. בואו ללמוד לגמול השתלמות ולדאוג לעתידכם.
כל מי שעובד בשירות הציבורי מכיר את הנושא של גמול השתלמות, ולמעשה רואים בו מעין מטלה לא נעימה שיש לבצע. הפרס המחכה בסוף המטלה הזו הוא כמובן עלייה צנועה בשכר, ומה שחשוב עוד יותר, תוספת לפנסיה. אלא שלא תמיד כך היו פני הדברים, עד 1979 לא היה קיים כלל גמול השתלמות בארץ. באותה תקופה חווה המשק מספר שביתות גדולות, וכאשר נערך המשא ומתן על הסכם השכר בין הסתדרות ההנדסאים והטכנאים לבין המדינה, היה ברור לכולם שהשביתה הבאה בדרך. ההנדסאים והטכנאים דרשו תוספות שכר שהמדינה לא היתה מוכנה לתת, והפיצוץ היה עניין של זמן.
באוצר לא ששו לראות את המשק צועד לקראת עוד שביתה והגו תוכנית קיינסיאנית (על שמו של הכלכלן הבריטי ג'ון מיינרד קיינס). קיינס טען כי הוצאה ממשלתית צריכה ליצור מקומות תעסוקה, ואף המציא משל על ממשלה שמשלמת כסף לעובדים על מנת שיקברו בקבוקים באדמה, ואז שוכרת עובדים אחרים על מנת שיוציאו אותם מהאדמה. העובדים (הן אלה שקברו את הבקבוקים והן אלה שהוציאו אותם מהאדמה) יקחו את שכרם וישתמשו בו לצריכה, דבר שייצור מקומות תעסוקה נוספים. על פי תכנית שהציע האוצר, יוענקו תוספות השכר בכפוף ללימודים. על פי תכניתם, יצאו העובדים ללמוד ובכך יעניקו תעסוקה למרצים, מפקחים, פקידות ומנהלים של מכללות. בנוסף יאלצו מכללות אלה להחזיק מנהלות חשבונות, רואי חשבון, אנשי מחשוב, חשמלאים ועוד. כל אלה יתפרנסו יפה ויניעו את הכלכלה. הראיה לכך שבאוצר לא התעניינו כלל בשיפור העובדים היא שבתום הקורסים אין בחינה כלל. משמע, לא הידע המונחל לעובדים הוא החשוב פה. יתרה מכך, עם הזמן הורחב מגוון הקורסים המוצעים במסגרת גמול השתלמות כך שהם כוללים קורסי העשרה שאינם קשורים כלל למקצועות של העובדים.
מהר מאוד הוצע גמול ההשתלמות לכלל העובדים במגזר הציבורי ולא רק להנדסאים וטכנאים, ובדיוק כפי שהאוצר צפה קמו מכללות המתמחות בלימודי גמול השתלמות. עם זאת קיימים הבדלים בדרישות הגמול בין מקצועות שונים, ולכן כדאי לברר מהם הדרישות הספציפיות החלות עליכם.
עד כמה גמול ההשתלמות משתלם לכם? תעשו חשבון לבד: נכון לסוף שנת 2018 גמול א' מזכה את העובד בתוספת של
328.76
₪ לשכר, גמול מנהל לדירוג המנהלי מזכה בתוספת של 315 ₪ לאחר סיום שלושת השלבים ואילו גמול ב' מזכה את העובד בתוספת על פי הדירוג: עובדים בדרגה 40+ או פחות זוכים לתוספת של 328.76 ₪, עובדים בדרגות 41-44 זוכים לתוספת של 430.86 ₪, ואילו עובדים מדרגה 44 ומעלה זוכים לתוספת של 430.86 ₪ או לשיעור 9% מהשכר המשולב, לפי הגבוה מבין השניים
.
אם ברצונכם ללמוד לגמול השתלמות, הנכם מוזמנים לבחור ממגוון הקורסים המוצעים באתר ולהתחיל לתכנן מה תעשו בתוספת השכר.
להמשך קריאה: