הכשרה בתחום הבישול והקולינריה ופתיחת דלת לתעסוקה בבתי מלון, מסעדות, קייטרינג, אולמות אירועים, מוסדות ציבור, או הקמת עסק בתחום. תכנית לימודים עדכנית ומהנה המכשירה למגוון עיסוקים בתחומי הקולינריה המקנה כלים ומיומנויות תוך התנסות מעשית בטכניקות וטכנולוגיות מתקדמות בתחום הבישול והקונדיטאות. הקורס משלב לימודים עיוניים ומעשיים וכן סטאז' במוסדות קולינאריים. סגל המרצים במכללה מונה אנשי מקצוע מובילים בתחומם בעלי ניסיון ועבודה במיטב המוסדות הקולינאריים בארץ.
מקום הלימודיםתל אביב, ירושלים, באר שבע
מתכונת הקורסשמונה חודשים – פעמיים בשבוע לימודי בוקר או ערב. בנוסף, במהלך הקורס משובץ הסטודנט להתנסות מעשית (סטאז') במטבחי מלונות ומסעדות. לנרשמים יוענקו תיק סטודנט, ספרות מקצועית, מקטורן שף, סינר, מגבת, כובע, וערכת כלים מקצועית של חברת
Arcosבמתנה
קהל היעדכל מי שעוסק בתחום ומעוניין לעבור הכשרה ולקבל תעודה מקצועית. לכל המעוניין בהסבה מקצועית לתחום יצירתי, מעניין ומבוקש. המסלול מוכר לפקדון חיילים משוחררים
תנאי קבלה12 ש"ל וידיעת השפה העברית
הסמכהבאישור התמ"ת. תעודת גמר מקצועית מטעם המכללה ובחסות התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל המוכרת לצרכי עבודה בארץ וברוב מוסדות הקולינאריה בעולם. אלפים מבוגרינו נקלטו בהצלחה במסעדות, חברות קייטרינג, בתי הארחה ובתי מלון בכל רחבי הארץ והעולם.
נושאי הלימוד- מבוא לעולם הגסטרונומיה
- תורת חומרי הגלם
- מושגים מקצועיים
- תברואת מטבחים
- טכנולוגיות בישול- שיטות בישול
- שיטות חיתוך
- מבנה התפריט ומרכיביו
- ציוד ובטיחות
- מנות ראשונות ומנות ביניים
- לחמים ולחמניות
- קינוחים קלאסים ומנות אחרונות
- תבלינים ועשבי תיבול
- ירקות וקטניות
- בישול גורמה
- עיצוב שולחנות ומזנונים
- תוספות- אורז, פסטה, תפוח אדמה
- עיצוב מנות ופרזנטציה
- מרקים ורטבים
- מטבחי עמים
- יין ואלכוהול
- מנות עיקריות: בקר, טלה, כבש, בעלי כנף, דגים, שרקוטורי
- המטבח הקר: מאפים, טארטים, קישים וביצים
- יזמות וניהול עסקי
- ניהול כלכלי של מטבח
- יסודות התמחור
- תורת התפריט