מלבד הבסיס האסתטי, ידע עמוק ואמיתי של חוקים וטכניקות הוא חלק בלתי נפרד מהעיצוב בפרחים. ישנן טכניקות רבות בהן משתמשים האומנים בתחום. במסלול זה נלמדות הטכניקות העיקריות בשזירת פרחים, וחוקי הבסיס באמצעותם ניצור שזירת פרחים וזרים. במסלול זה נעשה שימוש נרחב בעזרים שונים כגון יבשים, חנוטים, פירות וירקות. קורס זה מקנה ידע מקצועי רחב במגוון סוגי השזירות השונות, תורת הצבע, וטיפול בפרח קטוף.
מקום הלימודיםפתח תקווה
מתכונת הקורס12 פגישות + פגישת בונוס: סיבוב ספקים מובילים בענף הפרחים, פעם בשבוע 4 שעות כל מפגש
קהל היעדכל המעוניין ללמוד את רזי אומנות שזירת הפרחים
הסמכהתעודה מטעם בית ספר גיל, הנחשבת בכל ענף הפרחים בארץ ובעולם לרוצים לעסוק במקצוע
נושאי הלימודהקורס מחולק לארבעה מודולים
קלאסיעקרונות השזירה הקלאסית, סידור קלאסי (
biedermeier), סידור מרכז שולחן, סידור משלוש חזיתי, סידור קלאסי משלוש, תורת הצבע.
מודרניעקרונות השזירה המודרנית, סידור מודרני פרחים חיים, סידור מודרני פרחים חיים בשילוב פירות וירקות, הכלים המודרניים, קווי דמיון ושוני בין הסוגים, סידור מודרני בקערה, סידור מודרני באגרטל
בוקטים (זרים) מודרני וקלאסיזר בטכניקה סלילית, הטיפול בפרח הקטוף, זר בטכניקה מקבילית
קומפוזיציה – פרחים ועליםקומפוזיציה פרחים ועלים, מהי, סידור בכלי שטוח, סידור בכלי מוארך, סידור חופשי