קורס טעימות יין ייחודי המשלב טעימה של תמיסות שונות, יינות בתהליך עשייתם ויינות מוגמרים. מטרות הקורס הן הקניית מיומנויות טעימה - יכולת ניתוח יינות ושימוש נכון ב"שפת היין", פיתוח הבנה בהבדלים בין סגנונות יין, ולימוד השפעות טכנולוגיות על הצד האורגנולפטי (חוש הטעם / הריח והתחושה בפה).
מקום הלימודים
קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון
מתכונת הקורס
4 מפגשים, 3 שעות כל מפגש, ימי ראשון בין השעות 18:30-21:30
קהל היעד
לכל חובבי היין וליצרני היין, אין צורך בניסיון קודם.
נושאי הלימוד
- תרגילי טעימה, המבנה הביולוגי של מערכת חוש הריח והטעם, ארבעת הטעמים הבסיסיים בתמיסות מוכנות
- רמות חמיצות, טאנינים, יינות עם חומצת חומץ, פיתוח יכולת ההבחנה במרכיבי היין
- סגנונות יין - טעימת יינות עולם מקצועית - הפרקטיקה והניתוח, מתודולוגיה של טעימת יין - שפת היין, טעימת יינות מאזורים קלאסיים בעולם
- חבית עץ האלון ותרומתה ליין: יינות מהחבית - ההבדלים בין סוגי החביות: סוג העץ, צפיפותו, רמת קלייה וייבוש, שבבי עץ
- ניתוח היינות המתבגרים: פוטנציאל חומר הגלם ומידת מוכנות לבקבוק
- יינות תוססים: טעימת יינות אדומים יבשים רגע לאחר עונת הבציר, השפעת תנאי התסיסה על סגנון היין, משך השריה על הקליפות
- עוצמת הסחיטה, מועד הבציר ושימוש בשמרים