במסע של טעם וריח, צעד אחר צעד, עוברים משתתפי הקורס את כל שלבי הכנת היין. החל מהבשלת הענבים בכרם, דרך בצירתם עם הנץ החמה, יישון היין ועד למילוי הבקבוקים ולהשקת הכוסות החגיגית. זוהי חוויה שרק מעט אוהבי יין זכו לה בשלמותה. הקורס מקנה למשתתפים, כלים וידע, להמשיך ולהכין יין בעצמם. תכנית הקורס עשירה, מקיפה ומכוונת ללימוד מעשי של הכנת יין מבציר הענבים באוגוסט ועד ביקבוק היין ביוני, ידע תיאורטי נרחב והתנסות מעשית לצד טעמים וריחות. כל משתתף לוקח חלק פעיל בכל שלבי תהליך הכנת היין, ויוצר יין ביכורים אישי, כשהוא מלווה בהדרכה מקצועית וצמודה של יינן היקב. הקורס ייחתם בהשקת יינות חגיגית, ובתומו ייטלו עמם המשתתפים את היינות שהפיקו, להמשך התיישנות, מעקב ולמידה בביתם.
מקום הלימודים
קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון
מתכונת הקורס
18 מפגשים, מרצה הקורס הינו ניר שחם, יינן יקב שורק, בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות, מעביר את הקורס מזה 15 שנים. מרצה אורח בקורס: היינן ד"ר ארקדי פפיקיאן, יינן יועץ בעל תואר שלישי בייננות.
קהל היעד
לכל חובבי היין, ומתאים הן למתחילים והן למנוסים שבהם.
נושאי הלימוד
- הבשלת הענבים בכרם
- בציר
- מעיכה
- תסיסה
- יישון היין
- ביקבוק