מקצוע הטבחות מאפשר התקדמות מקצועית מסודרת ועקבית עד לתואר שף. כל עלייה בדרגת הסיווג המקצועי מחייבת לימודים מתקדמים כהכנה לבחינות בטבחות מטעם משרד הכלכלה. שיפור השכלתו המקצועית של הטבח לא רק מאפשרת עניין רב יותר וקידום במקום עבודתו, אלא גם פתיחת אפשרויות רבות יותר לשדרוג המשרה, ושיפור מתמיד בתנאי השכר בה.
מקום הלימודים
טבריה
מתכונת הקורס
לימודי בוקר בשעות 08:00-15:00, סוג 2 - 186 ש"ל, 24 מפגשים, סוג 3 - 200 ש"ל, 25 מפגשים, סוג 4 - 302 ש"ל, 28 מפגשים כולל התמחות מעשית
קהל היעד
סוג 2 - מי שעבד לפחות שנתיים לאחר קבלת תעודת סוג 1, ותק מקצועי מוכח במשך 5 שנים לפחות, ללא תעודה. סוג 3 - מי שעבד לפחות שנה לאחר קבלת תעודה סוג 2, ותק מקצועי מוכח במשך 7 שנים לפחות, ללא תעודה. סוג 4 - מי שעבד שנה לאחר קבלת תעודה סוג 3. ותק מקצועי מוכח במשך 8 שנים לפחות, ללא תעודה.
תנאי קבלה
ראיון אישי, ידיעת השפה העברית וסיווג מקצועי כמפורט בסעיף הקודם
הסמכה
בסוף כל קורס יתקיים מבחן עיוני ומבחן מעשי של משרד התמ"ת, כולל ציוני מגן. לקבלת הסיווג המקצועי
נושאי הלימוד
- סוג 2 : תכנון מטבח, נוזלים, רטבים ומרקים, חלקי בקר ושיטות בישול, ירקות ופחמימות, עופות ודגים, המטבח הקר, תזונה ,טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, חישובי עלויות ותמחור מזון
- סוג 3: ניהול ארגוני ותכנון מטבח, מגדנאות, מאכלים צמחוניים ודיאטטיים, טרמינולוגיה, תברואה ותזונה, מנות ביניים, תחשיבי מזון בתפריט, דיני כשרות, בטיחות וגהות
- סוג 4: בקר, עגל, כבש, בעלי כנף ,דגים ,מטבח קר, מוצרי פסטה, ירקות, תפו"א, מגדאות, תפריטים, דיני עבודה, תחשיבי מזון בתפריט, ביקורת מזון ומשקאות, טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, רכש מזון, בטיחות וגיהות, יסודות הניהול