אפיית לחם היא מלאכה קלה; אמנם רבים נרתעים ממנה משום שלבי התהליך המתמשכים, אך העבודה אינה קשה כלל, ואין להשוות בינה לבין למוצר תעשייתי דומה. הריח האופף את המטבח והסיפוק האישי שווים את ההתנסות והמאמץ. הקורס מקנה את ההדרכה, המתכונים והכלים בליווי הדגמות של השף ותרגול מעשי בסדנה הלימודית. בואו לערבב, ללוש, לרדד ולאפות בעצמכם, לטעום, ולקחת הביתה את פירות מלאכת כל שיעור.
מקום הלימודים
טבריה
מתכונת הקורס
85 ש"ל, 17 מפגשים בשעות 20:00-16:00. מתנה לנרשמים - סינר מקצועי וערכה מקצועית לאופה
הסמכה
תעודת גמר מטעם מכללת רימונים
נושאי הלימוד
- מבנה חיטה וסוגי קמחים
- מרכיבי הבצק השונים וחשיבותם
- סוגי לחמים: לחם הונגרי, לחם איטלקי, לחם דגנים, פוקצ'ה, לחם אגוזים, לחמניות, חלות, פיתות
- הכנת סוגי מחמצות שונים, בגט בתוספת מחמצת
- לחמניות ג'ינג'ר ולימון
- קעריות מרק מבצק לחם להגשת מרקים
- לחמניות קוקטייל המבורגר
- לחמניות שוקולד
- לחמניות מקמח תירס - פולנטה
- לחמניות לימון ובזיליקום
- לחם מקמח קינואה
- פוקצ'ות
- לחם תפוחי עץ ואגוזים
- לחם בריאות בתוספת חיטה מונבטת
- לחמי פירות שטולן, פומפינקל, חצילים וטחינה
- מבחר קליעות לחלות ולחמניות
- לחמניות סקונס, נענע וסילן