לימודים מתקדמים כהכנה למבחני הסיום לצורך הסמכת משרד הכלכלה לתואר "שף". המונח שף הוא קיצור המונח הצרפתי
Chef de Cuisine
- "ראש המטבח", וכשמו כן הוא. זוהי ההסמכה הבכירה ביותר בענף, אשר דורשת לצד יצירתיות רבה, מעוף וכשרון, גם ידע עיוני רב ומקיף. קורס זה מכין לקראת בחינות ההסמכה המעמיקות ביותר בענף לקראת הענקת התואר המכובד ביותר בו.
מקום הלימודים
טבריה
מתכונת הקורס
212 ש"ל, 26 מפגשים, פעמיים בשבוע, בשעות 15:00-08:00. הלימודים עיוניים בלבד
קהל היעד
טבחים שעבדו לפחות שנה לאחר קבלת תעודת סוג 4, לפחות שנתיים לאחר קבלת תעודת סוג 3, בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 9 שנים ללא תעודת מקצוע.
תנאי קבלה
ראיון אישי, ידיעת השפה העברית ויסודות מקצועיים במפורט בסעיף הקודם
הסמכה
תעודת גמר מקצועית של מכללת רימונים, תעודת סוג 5 של משרד התמ"ת בכפוף למבחנים הממשלתיים וועדת ההסמכה
נושאי הלימוד
- טרמינולוגיה מקצועית
- ביקורת מזון ומשקאות
- תכנון תפריטים
- תורת הבישול
- ניהול והנעת צוות
- תברואת מזון
- מגדנאות
- יחסי עובד מעביד
- תכנון מטבחים וציוד
- תזונה ובישול בריא
- חונכות והדרכה