המוטו של התאחדות אשפי המטבח הבינלאומית הוא "אומנות הבישול היא אומנות החיים", ואכן אומנות הבישול תפסה זה מכבר את מקום מקצוע ה"טבחות". לא עוד פעילות מכנית על פי כללים מוגדרים, אלא כזו הכוללת יוזמה, דמיון, חדשנות ויצירתיות. מטרת מסלול לימוד זה היא הקניית מיומנות בענף הטבחות ואומנות הבישול כהכשרה עיונית ומעשית לשמש כטבחים בבתי מלון, מסעדות ובתי הארחה, בהסמכה מקצועית רשמית מטעם משרד הכלכלה. מקום הלימודיםטבריה מתכונת הקורס10 חודשים, לימודי בוקר המחולקים ל- 3 שלבים: שלב עיוני ומעשי במשך 33 שבועות המתקיימים במשמרות בסדנא הלימודית ובמטבח מלון רימונים מינרל טבריה. סטאז' של 7 שבועות במלונות, מסעדות, מטבחי אולמות וברשת מלונות רימונים. במסגרתו משתלבים בסידור העבודה של המלון ויעבוד במשמרות כמקובל בענף. שלב סיום: חזרות לקראת בחינות הגמר הממשלתיות. קהל היעדלכל מי שעוסק בתחום ולא עבר הכשרה מקצועית בעבר, מי שמעוניין לעבור הסבה מקצועית לתחום יצירתי, מעניין וטעים, מי שמעוניין להעשיר את התחביב ולשנותו למקצוע. הקורס מוכר לתשלום בפקדון חיילים משוחררים תנאי קבלהגיל 20 ומעלה, 12 שנות לימוד, ידע בסיסי באנגלית, שפות נוספות - יתרון. מבחן וראיון אישי בועדת קבלה. עולים חדשים- לאחר אולפן ב', או שליטה טובה מאוד בעברית. הקורס מוכר לזכאים מטעם משרד העבודה הסמכההסמכת טבחות סוג 1 מטעם משרד הכלכלה בכפוף למבחני ההסמכה. הבוגרים יעבדו בבתי מלון, מסעדות, אולמות אירועים והסעדה, בתי חולים, בתי אבות, קיבוצים ובשירות צה"ל נושאי הלימוד- תורת האירוח- תזונה / תברואה- קונדיטאות- מסעדנות- תורת היין- צרפתית ואנגלית מקצועית- כשרות וחגי ישראל- מבוא למחשבים- עזרה ראשונה ובטיחות- תקשורת בינאישית- יזמות עסקית - מבוא לעולם הגסטרונומיה- השימוש בחומרי מזון- ציוד ומיכשור,חיתוך ועיבוד ירקות ופירות- שיטות בישול- מרקים צלולים מעובים ומיוחדים- רטבים- חמים קרים ותחמיצים- בקר עוף דגים- בישול ירקות, אורז, פסטות ותפודים- מנות ראשונות חמות וקרות- קישוט ועיצוב מזון ומזנונים- מנות קינוח מיוחדות- תכנון והכנת תפריטים- מבוא למלונאות
הסילבוס של טבחות סוג 1 - אומנות הבישול טרם עלה לאתר.
רוצים לקבל מידע עדכני לגבי הקורס הזה? פשוט מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!