קורס בפיקוח משרד הבריאות שמטרתו הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון, וההשלכות על בריאות ובטיחות האוכל ובריאות הסועדים והאורחים. הלימודים מקנים ידע חיוני למניעת הרעלות מזון ולגילוי מהיר של אוכל מקולקל.
מקום הלימודים
טבריה
מתכונת הקורס
25 ש"ל, 5 מפגשים.
מרצים: ד"ר רוני קליין, גב' אריאלה ביגון, רויטל בוקסבאום, מהנדסת מזון ושף ולרי קונדקוב
קהל היעד
מנהלי מטבחים ומערכות הזנה, טבחים, קונדיטורים, קניינים, רסיברים, אנשי תחזוקה וקירור מזון, חברות קייטרינג, אולמות אירועים, מלונות ומסעדות.
הסמכה
תעודת נאמן תברואה בהסמכת ובפיקוח משרד הבריאות
נושאי הלימוד
- יסודות במיקרוביולוגיה של המזון
- קו זרימת המזון מהספק ועד לסועד
- גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון
- מחלות והרעלות מזון
- רכישת מזון, סימון מזון וחיי מדף, זיופים, גילוי ומניעה
- הובלה, אחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים
- שיטות שימור מזון גולמי ומבושל
- מעברים ממצב למצב, כגון קירור, הקפאה, הפשרה, חימום, חימום חוזר
- תקנות ותנאים – רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים
- הגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון
- מניעת ריבוי חיידקים במזון