תכנית הלימודים כוללת הן מבואות העוסקים בגפן, בכרם, בטרואר, ובשלביו המוקדמים של תהליך הייצור והן פרק נרחב ומעמיק בכל הנוגע לשלביו המתקדמים של תהליך היין – מהיקב ועד החיך, ובכלל זה היכרות מקיפה עם יינות העולם הישן לעומת העולם החדש, יינות לפי אזורים ומדינות בעולם, מקומה של ישראל במפת היין העולמית, ועוד. תכנית הלימודים כוללת גם שבעה סיורים לימודיים ביקבים וברשת שיווק יין, ומלווה במספר רב של סדנאות טעימת יינות מהארץ ומהעולם. עיקר תכני הקורס נערכו בפיקוחו של פרופ' עודד שוסיוב מההאוניברסיטה העברית, ובתכנית לוקחים חלק מיטב המרצים מתחום היין.
מקום הלימודים
רמת גן
מתכונת הקורס
160 שעות, פעם בשבוע בשעות 18:00-21:30. הסיורים מתקיימים אחת לחודש בימי שישי.
נושאי לימוד
- הטרואר – הקרקע והאקלים, זנים וכנות בעולם, בחירת אזור הגידול, תהליכים פיסיולוגיים, מחלות, הנדסה גנטית, הבציר
- תהליכי ייצור היין, כימיה, מיקרוביולוגיה, אנליזה, ציוד היקב, פגמים ביין וסוגים - לבן, אדום, קינוח ותוססים – והזנים השונים
- הטרואר והשפעתו על תוצר היין, יישון ואחסון, סדנאות טעימות, יינות ישראל והעולם הישן מול החדש, קריאה ופענוח של תוויות, התאמה לאוכל, הסומלייה המקצועי
- פילוסופית היין, כשרות סוגי יקבים ומאפייניהם, ההיסטוריה, ביקורת יין, שיווק ומכירות, ונתונים על עשיית היין הישראלי כיום