תחום הברים והמשקאות בארץ הוא מאתגר ביותר, הן בגלל אופי הפעילות העסקית והן בשל ההשקעות הנדרשות בהקמת עסק. הברים פונה לאוכלוסיה בטווח גילאים מגוון, החל בנוער ועד לאוכלוסיה מבוגרת, תלוי במאפיינים ובמיתוג. קורס זה נועד להעניק ליזמים מגוון רחב של כלים להקמת בר מצליח, ועם סיומו ניתן ליווי וחונכות עסקית של חצי שנה.
מקום הלימודיםרמת גן
מתכונת הקורס113 ש"ל, 25 מפגשים
קהל היעדיזמים המעוניינים להקים בר
הסמכהתעודה מטעם המכללה, ההרצאות הפיננסיות בשיתוף בנק הפועלים
נושאי הלימוד- הענף בישראל, יין ומשקאות חריפים, שתייה חמה, קרה ומשקאות קלים
- בחירת קונצפט ומאפיינים, ניתוח כדאיות, מיקום, סיבות לכישלון
- קניית עסק קיים, הקמת חדש או זכיינות, עם ובלי שותפים
- איזון רווחיות, תכנוני מס, היבטים משפטיים, תכנית עסקית, נקודת איזון, מסגרת תקציבית
- תכנון ועיצוב, חלוקת שטחי עבודה, הגשה, שרות ואחסון, טרנדים ומיתוג
- שליטה ובקרה, ניהול ספרי חשבונות
- בינוי, רישוי, רשויות המס, דו"חות כספיים
- הצלחה פיננסית, מימון בנקאי, פרטי וממשלתי
- סוגי הלוואות ריביות ועמלות, ניהול חשבון, חסכון עלויות בנקאיות ומימון
- ניהול תזרים מזומנים, דו"חות עלויות, ספירות מלאי
- שרות ועמידה בציפיות, תפריטים ותמחור מנות
- רכש קבלת סחורה וקניינות, קירור, כמויות, מנות ושליטה בייצור
- העסקה וגיוס עובדים, קביעת שכר, מדיניות טיפים, פיתוח צוות
- שווק, טיפול בהתנגדויות, סגירת עסקה
- שירות לקוחות, גביית חובות, מעילות והונאות בעסק
-משא ומתן עם לקוחות, ספקים ובנקים.
- תמחור מנות, ניהול מלאי
- ביטוח, הוצאות מוכרות למס